StoryEditorOCM
4 kantunaREAKCIJA IZ KK ZADAR

Žilavec odgovara: "Rubeša i Meštrović su destruktivnim pristupom minirali rad kluba i sve hvale vrijedne projekte u našem gradu!"

Piše Dražen Žura
1. travnja 2022. - 15:03

Skupština Košarkaškog kluba Zadar koja je najavljena za utorak, nanovo je pokrenula lavinu napada na direktora Željka Žilavca. Učinio je to, tvrdi Žilavec, Enio Meštrović jedan od članova, u ovom trenutku nelegitimnog Nadzornog odbora, ujedno i gradski vijećnik, koji je u četvrtak, za portal Zadarski.hr izjavio:

- Najvjerojatnije neću doći. Pitam se ima li to smisla dok se ne ispoštuju naši zahtjevi. Nakon ovih „samostalnih” i nepravilnih odluka o izboru sportskog direktora i glasnogovornika, direktor Željko Žilavec mora otići, mora se obaviti revizija poslovanja da bismo znali s čega startamo i mora se razgovarati sa svim kandidatima s nedavnog natječaja za sportskog direktora, a ne, kako je to Žilavec učinio, samo s jednim od njih, kazao je Meštrović.

Nije trebalo dugo čekati odgovor Žilavca koji nas je podsjetio na članak 16. Statuta KK Zadar, jer, kako kaže, smetaju ga neistine i za ugled kluba paušalne izjave, koje nemaju pravno uporište.

- Da bi nekima bilo jasnije moram od slova do slova podcrtati što piše u tom članku 16. koji kazuje suprotno od onoga što govori gospodin Meštrović. A lijepo piše:

1) Glavna skupština je tijelo u kojemu dioničari ostvaruju svoja prava u stvarima Društva.

2) Članovi Uprave i Nadzornog odbora moraju nazočiti radu Glavne skupštine radi očitovanja o pitanjima i prijedlozima dioničara, a u skladu s odredbama kojima se uređuje rad Glavne skupštine.

3) Članovi uprave i Nadzornog odbora Društva mogu sudjelovati u radu Glavne skupštine putem video linka ako postoje valjani razlozi, o čemu odlučuje Glavna skupština većinom glasova.

Valjda je sada svima jasno da kad se radi o Skupštini da moraju doći, zato ne stoji tvrdnja Meštrovića koji najavljuje kako najvjerojatnije neće doći. Ako pročita možda mu bude bistrije – kazao je Žilavec, koji se odmah okrenuo prema pitanju oko prava izbora sportskog direktora, što mu se također stavlja na dušu...

- Širenje neistine, o tome da se razgovaralo samo s jednim kandidatom nije ništa drugo nego podrivanje mojeg, zapravo klupskog legalnog rada! Jer kao direktor od deset prijavljenih kandidata izbor sam sveo na trojicu koji su prema onome što klub traži udovoljavali zahtjevima. Svima trojici poslani su uredno pozivi, odazvala su se dvojica, treći se pak, unatoč tome što je dobio dva termina za razgovor, opravdao da ne može doći zbog zauzetosti. Je li možda mislio da ćemo ga na koljenima moliti i izbor sportskog direktora odvlačiti do u nedogled! Također prema Zakon o trgovačkim društvima, Nadzorni odbor ne samo da ne bira, sportskog direktora nego čak nema pravo ni biti za vrijeme razgovora. Ističe, kamoli birati – kazao je Žilavec i osvrnuo se na izbor Voditelja marketinga.

- U tom slučaju sam bio posve fleksibilan i susretljiv da sam mimo svih uzusa, kao i činjenice da je NO nelegitiman, na razgovor s Tonijem Jeričevićem, uz suglasnost onih koji me prozivaju, pozvao Dina Martinovića predstavnika sponzora, kao člana NO-a . Štoviše, isti je vodio razgovor s kandidatom, odnosno, postavljao pitanja koja je god želio. Je li tu netko vidi moju samovolju? Ako vidi onda ima problem - mišljenja je Žilavec.

Kako su u Zadru, nerazdvojni košarka i politika, jednako tako i gospodarstvo, odnosno, sadašnji sponzori kluba, moguće i budući, onda se Žilavec dotaknuo i te teme.

- Svima je dobro poznato kako su Ante Rubeša i Enio Meštrović „minirali” ne samo rad kluba, mislim pritom na njihov destruktivan pristup aktualnoj problematici, nego i sve hvale vrijedne projekte u našem gradu, u čemu im je pomoglo društvo istomišljenika u Gradskom vijeću, što će se sigurno odraziti kako na klub tako i na razvoj grada. Samim time i sponzore koji dobro osluškuju sve što se događa oko kluba i sukladno tome procjenjuju svoje odluke, hoće li pomoći zadarsku košarku ili neće. Kroz raniji rad s Meštrovićem, pitam se jesam li pričao s Eniom bivšim košarkašem, koji bi trebao znati kako funkcionira svaki klub ne samo Zadar, ili je to performer Ričard koji svako malo u javnosti izvali nešto pa ostane živ. Umjesto da na sve načine pomogne boljitku kluba, kad već toliko voli sport, napose košarku – upitao se Žilavec.

Ranije se KK Zadar oglasio svojim priopćenjem u kojem je iznio stav kako bi se u kriznim trenucima kluba trebalo djelovati i okrenuti isključivo košarci, međutim, očito je kako tu poruku, kaže Žilavec, nisu ni pročitali kamoli odlučili pomoći, bez obzira što su nelegitimni, ali svaki dobar savjet nikad nije suvišan, naprotiv, tvrdi Žilavec, te navodi primjer kako se ne treba raditi...

- Osim što svojim javnim istupima uništavaju normalan i miran, po meni uspješan rad kluba, jer ne zaboravimo kako se živi u kriznim uvjetima, njih dvojica unose nemir među igrače. I to baš kad nam to najmanje treba, obzirom da je završnica sezone i svaki dobar rezultat nam zlata vrijedi. Mislim da se prvi puta u povijesti kluba dogodilo, da su dva člana NO-a samoinicijativno htjeli održati sastanak s igračima prve momčadi. Može se li to drukčije okarakterizirati nego kao „podmetanje klipova” pod rad kluba? Ne može! - kategoričan je Žilavec i još jednom pozvao da svi koji konstruktivnim i provedivim prijedlogom pomognu radu kluba.

 

26. travanj 2024 19:36