StoryEditorOCM
4 kantunaREAGIRANJE NA RUBEŠU

Žilavec: ‘Pokušavalo se diskreditirati moj rad kao direktora kluba, čak i iznošenjem sumnji i dovođenjem krim-policije što se pokazalo kao ‘pucanj u prazno‘

Piše Zadarski.hr
22. lipnja 2022. - 09:14

Bivši direktor KK Zadar Željko Žilavec uputio je priopćenje za javnost povodom jučerašnje izjave gradskog vijećnika i predsjednika NO KK Zadar Ante Rubeše. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Povodom objavljivanja računa za smještaj igrača KK Zadar i ponovnih optužbi od strane gospodina Rubeše još jednom ću objasniti okolnosti i činjenice vezano za pojedine poslovne odluke. 

Riječ je o ljetu 2021. godine koje zbog tada važećih epidemioloških mjera nije obećavalo ništa dobroga. Prisjetimo se onih trenutaka kada smo sa strepnjom iščekivali korona kartu Europe i koliko dugo ćemo biti označeni crvenom bojom što je označavalo totalnu turističku blokadu zemlje. Bilo je pitanje hoće li još jedna turistička sezona propasti i hoće li uopće itko od turista doći. U tim okolnostima, na početku samog ljeta, bilo je slobodnih smještajnih jedinica i nije bilo potrebe ishitreno raditi rezervacije. Tada još nismo znali niti sastav ekipe/roster i zakazivanje ranih rezervacija jednostavno nije bilo logično. 

Početkom kolovoza, odjednom kreće turistički stampedo izazvan situacijama u drugim državama, a pripreme za košarkašku sezonu kreću polovicom kolovoza. Turistički stampedo je doveo i do neočekivanog otkazivanja već unaprijed dogovorenih stanova za igrače te smo se našli u nezavidnoj situaciji. Nakon neuspjelih pokušaja pronalaženja slobodnih smještajnih kapaciteta u zadarskim hotelima naišli smo na razumijevanje dotičnog vlasnika hotelskog smještaja koji je otkazao već dogovorene aranžmane i prihvatio momčad KK Zadar koji su u tom trenutku trebali početi s pripremama. Još jednom ću naglasiti da u tom razdoblju nije bilo slobodnih privatnih ni hotelskih smještajnih kapaciteta, a cijene su otišle u nebo i do 300 eura za krevet. 

Pored svega, morali smo pronaći i vrlo specifičan smještaj za igrače jer je hotel u više u više navrata poslužio i kao mjesto za samoizolaciju, pogotovo mlađih igrača koji su inače smješteni u đačkom domu. Oni su zbog korone i možebitnog kontakta sa zaraženim osobama morali biti u samoizolaciji te se nisu se mogli zadržavati u đačkom domu. 

To su okolnosti, a da je prošle godine situacija bila normalna, kao i danas, najvjerojatnije bi i moja odluka bila drugačija. Nadalje, u nepunih pet godina moga mandata, nije bilo niti jedne afere niti situacije u kojima bi se klub našao prozvan na temu netransparentnog trošenja novca. Pokušavalo se na razne načine diskreditirati moj rad kao direktora kluba čak i iznošenjem sumnji i dovođenjem krim-policije u klub što se pokazalo kao „pucanj u prazno.“ 

image

Ante Rubeša
 

Luka Gerlanc/Cropix

Za razliku od nekih poslova kojim se ovi gradski vijećnici bave, ovi računi koje su spomenuli uredno su izdani i legalni su i morat će se prilagoditi tome. 

Ovo prozivanje doživljavam kao još jedan pokušaj diskreditiranja mog imena, a na štetu samog kluba, jer nakon svega ne vidim i dalje razloga za moju smjenu. Život ide dalje. Prihvatio sam odluku, primopredaja je civilizirano izvršena i vrijeme je da se svi skupa okrenemo novim poslovnim izazovima. To naročito vrijedi za članove Nadzornog odbora koji su ujedno i gradski vijećnici pa su preuzimanjem kluba i preuzeli odgovornost za njegov rad i buduće rezultate. 

S obzirom da je već kraj lipnja, krajnje je vrijeme da se okrenu budućnosti i počnu slagati stručni stožer za sezonu koja je pred vratima. Neka se prime posla i gledaju u budućnost. Čini mi se da im je ovo stvaranje alibija i bacanje pijeska u oči zbog panike i nesnalaženja u trenutnoj situaciji, a glavne odluke ih tek očekuju. 

Meni je jako žao da se ne ističu i neke dobre stvari za vrijeme mog mandata, a to je da su se u nekim situacijama i uštedjeli određeni iznosi, ali tu priču nažalost nećemo čuti jer dotični nemaju interes da objave pozitivnu priču jer destrukcija je njihov moto! - reagirao je Žilavec.

 

23. travanj 2024 12:31