StoryEditorOCM
4 kantunaĆUSTIĆ O PLENKOVIĆU:

"Živimo li u demokraciji ili u diktaturi? Nisam ni prijetio ni vrijeđao premijera, mi ga plaćamo, javna je osoba - valjda možemo reći što mislimo!"

Piše Predrag Opačić
24. siječnja 2022. - 10:33

U petak, na dan kada je premijer Andrej Plenković boravio u Zadru, mještanin Briševa, 72-godišnji Mladen Ćustić je reagirao objavom komentara pod tekst na Facebooku jednog lokalnog portala. Napisao je kako "premijera i njegove poltrone treba dočekati pokvarenim jajima" dodajući da "nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik".

Ono što je uslijedilo Ćustić sigurno nije očekivao: na vrata su mu pokucali policajci.

- Pročitao sam na nekom portalu da premijer Plenković dolazi u Zadar i poslao taj komentar. A onda su oko 12,30 sati u petak po mene došla dvojica policajaca i odveli me na policiju. Usput, nisam cijepljen, ali me nitko to nije ni pitao niti tražio COVID potvrdu. Na policiji sam bio od 12,30, a pred sutkinju su me doveli predvečer. Na kraju su u tom optužnom prijedlogu tražili 30 dana pritvora i da me se zadrži dok premijer ne napusti područje Zadra. I sad sam ja opasnost za predsjednika Vlade sa svoje 72 godine, a u životu sam platio jednu kaznu za krivo parkiranje!? Ako će to riješiti sve hrvatske probleme, pa i onih pet milijardi za Banovinu, neka tako i bude, neka me zatvore, ali žalosno je da se ovakve stvari lome preko mojih leđa. Dok je bio Tito, ljude su zatvarali kada bi dolazio, ali sada ovakva ponašanja treba zaustaviti, kaže Ćustić i opisuje razgovore u zadarskoj policiji:

- Na početku su mi govorili da sam prijetio premijeru. Čime? Gdje vi tu vidite prijetnju?! Pa su onda preokrenuli na vrijeđanje. Ne, to nije ni vrijeđanje, nego komentar na premijera moje Vlade. On je javna osoba i svi ga mi plaćamo. On bi trebao korigirati svoje ponašanje i naviknuti se na kritiku i komentare svog rada. Uostalom, živimo li u demokraciji ili diktaturi? Je li demokracija ako ne možemo govoriti ono što mislimo? Narcisoidnost nije opasna ako nisi na nekom položaju, to je odavno poznata stvar. Plenkovića šest godina gledam na TV i vidim neiskrenost i muljanje, ali on je predsjednik naše Vlade i njegovo ponašanje i odluke utječu na život svih nas. Svi ga mi plaćamo, od moje mirovine mu dajem 750 kuna. Pa valjda mogu reći što mislim?! Premijer koji ne čuje svoj narod i koji ne može čuti kritiku na svoj rad, je nametnuti premijer, zaključuje Mladen Ćustić posebno podvlačeći da su „ljudi iz policije cijelo vrijeme bili jako korektni” prema njemu.

28. svibanj 2023 02:17