StoryEditor
4 kantunaŠOK U DJEČJEM VRTIĆU NA DUGOM OTOKU

Zmija se zavukla u garderobu: "Jadna, od straha nije znala gdje bi..."

Piše PSD
20. rujna 2019. - 17:16
70665522_2334246379977917_8096984303331704832_o

 

U Salima na Dugom otoku nije rijetkost da vatrogasci iz kuća iznose zmije ili iz dimnjaka vade sove, a ovaj put zmija se zavukla u dječji vrtić. I to baš u dječju garderobu, piše Slobodna Dalmacija.

Na dojavu iz dječjeg vrtića Orkulice ogranak Žman, brzo su upomoć stigli otočni vatrogasci iz DVD-a Sali.

Vatrogasac Jurica Ušalj ulovio je zmiju i pustio je nazad u prirodu dok su djeca, iako sigurna, ipak s pristojne udaljenosti gledala spretnog vatrogasca koji se fotografirao sa svojim 'trofejom'.

- Zvali su nas iz dječjeg vrtića da se u predvorju, točnije u garderobi gdje se djeca presvlače, nalazi zmija. Zavukla se iza ormarića. Nije, jadna, od straha znala gdje bi. Malo je zahladilo pa sad i one traže gdje je toplije da se sklone. Nije bilo panike među djecom. Čak su se na kraju i zabavila jer smo im pokazali zmiju, a jedna teta ili mama ju je i podragala - ispričao je zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD-a Sali Jurica Ušalj za RTL Vijesti.

- Zmiju smo pustili u prirodu jer nije otrovnica, a i da jest opet bismo učinili isto jer je to njihovo prirodno stanište - ispričao je Ušalj.

Vatrogasci su fotografiju 'akcije' objavili na Facebook profilu DVD-a Sali uz šaljivi komentar:

- U moru senzacionalizma oko apokaliptične promjene vrimena pročitajte nešto normalno. Dakle kod nas na škoju ni palo njanci buteljčica dažja po kvadratu, vrime je lipo, sezona i dalje traje, turisti su dobro došli, sve je suho i NE LOŽITE na otvorenom prostoru jer je i dalje visoka opasnost od požara i puše bura. Inače, jutros smo spašavali dicu, mame i tete iz DV ORKULICE pogon Žman od jedne male zmijugice koju smo pustili nazad u prirodu. Vojko Ušalj u ulozi vozača, Slaven Frka u ulozi dežurnog operativnog, Davor Ležaić "službeni" fotograf i Jurica Ušalj u ulozi hvatača zmijugice“, piše Slobodna Dalmacija.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 23:49