StoryEditorOCM
4 kantunaNOVI NASTAVAK

Zubčić ide dalje: OK, mijenjana je gustoća betona, ali... Ravnatelju Čulina, tko je i koliko platio elaborate s ‘Ruđera‘: bolnica ili izvođač?

Piše Zadarski.hr
24. svibnja 2022. - 10:01

Nakon što je ravnatelj Opće bolnice Zadar, dr. Željko Čulina u ponedjeljak odgovorio na pitanja županijskog vijećnika Jure Zubčića (SDP) o tome zašto je u prostoriji (zgrade Dnevne bolnice) gdje bi trebao biti smješten linearni akcelerator izvedena gustoća betona manja od one predviđene projektom, Zubčić je na svojoj Facebook stranici postavio dodatna pitanja. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

[Što je rekao statičar o gustoći betona?]

Ravnatelj Čulina je priznao da je gustoća betona mijenjana tijekom projekta. Prihvaćam to kao argument, ali očekujem da to potkrijepi dokumentima kao što uostalom činim i sam.

Također je rekao da su napravljene uštede radi betona manje gustoće. Te uštede točno iznose 30.569,10 + PDV prema potpisanom aneksu. No, to otvara nova pitanja.

Tko je i koliko platio elaborat Instituta Ruđer Bošković? Opća bolnica Zadar ili Solida?

Tko je platio novu projektnu dokumentaciju za izmjenu građevinske dozvole? Opća bolnica Zadar ili Solida?

Koliko su ove dvije stavke plaćene?

Nadalje, u prilogu se nalazi odgovor statičara na upit o gustoći betona. Ne vidim niti jedan razlog da ravnatelj Čulina javno objavi dokumente na koje se poziva u svom odgovoru.

A mi se čitamo. Sutra ide i treći nastavak.

19. travanj 2024 20:51