StoryEditorOCM
4 kantunaMEDICINA NA BILANKUŠI

Županijski Dom zdravlja i ‘Ljekarna SDŽ‘ napokon otvorili gradilište u Solinu: Za sedam mjeseci imat ćemo nove ordinacije i robota-pomoćnika u apoteci

Piše PSD.
13. travnja 2021. - 14:59

Radovi na budućem zajedničkom objektu s ordinacijama županijskog Doma zdravlja i poslovnicom tvrtke "Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije" svečano su otvoreni u Solinu. prostori će zauzimati površinu od 534 četvorna metra, a ukupna vrijednost projekta, zajedno s otkupljivanjem zemljištra na Bilankuši, iznosi oko 6 milijuna kuna.

Radove je svečano otvorila magistra farmacije Elza Pleština, dugogodišnja voditeljica solinske ljekarne. Rok izgradnje je sedam mjeseci.

– Projekt je potvrda naše gradske uprave da poboljša život svojih sugrađana. Učinjeno je puno predradnji kako bismo došli do ovog svečanog trenutka – kazao je Dalibor Ninčević, solinski gradonačelnik, te je dodao kako vjeruje da će se sada još više podignuti kvaliteta zdravstvene usluge u najmlađem gradu u Hrvatskoj.

Dr. Marko Rađa, ravnatelj županijske medicinske institucije, rekao je kako postojeća zgrada Doma zdravlja, koja je izgrađena prije pedesetak godina ne zadovoljava potrebe i uvjete današnjeg Solina:

– Domu zdravlja pripast će prvi kat novog objekta, na oko 220 kvadrata, i tu će biti smještene četiri ordinacije. Nakon preseljenja u nove prostore, renovirat ćemo prizemlje stare zgrade.

Ravnatelj "Ljekarne" Ante Mihanović naglasio je kako će ovo biti jedna od najvećih apoteka u Dalmaciji.

– Mislim da je važno istaknuti sinergijski učinak svih sudionika u projektu. Trebalo nam je puno volje i energije za realizaciju. Uz spomenutih šest milijuna kuna, naša tvrtka će uložiti još oko dva milijuna kuna u opremu. Solin zaslužuje reprezentativan objekt, a riječ je o prvom automatiziranom skladištu, odnosno ljekarničkom robotu – istaknuo je Mihanović.

– Zajedničkim radom, koji nam treba biti za cilj, jer jedino tako možemo postići kvalitetne rezultate došli smo do ovoga svečanog trenutka. Želim zahvaliti projektantima, nadzoru i izvođaču. Želim da se opet za sedam mjeseci ovdje skupimo i pokažemo što je Solin dobio – kazao je župan Blaženko Boban.

18. travanj 2024 15:36