StoryEditorOCM
4 kantunaKRAĐA IDENTITETA?

Županijsku pročelnicu za financije Bibijanu Baričević lažni Jure Zubčić prijavio za nezakonito zapošljavanje! Zubčić: "Sve sam prijavio policiji"

Piše Iva Ivanac
23. rujna 2022. - 21:33

Na skupštini Zadarske županije doznalo se da se netko lažno predstavljao u ime županijskog vijećnika i predsjednika županijskog SDP-a Jure Zubčića. Cijela priča otkrila se kada je za govornicu, za vrijeme rasprave o rebalansu proračuna, zasjeo Ante Rubeša (Akcija mladih).

- Dobio sam jedno pitanje na mail, vjerujem da je Zubčić također upoznat s tim, a radi se o zakonitosti ovog dokumenta zato što za pročelnicu Upravnog odjela za financije i proračun, Bibijanu Baričević nije bio raspisan natječaj. Može li nezakonito postavljena pročelnica donositi zakonite odluke?, upitao je Rubeša, a Zubčić mu je odmah uzvratio.

- S obzirom na to što ste rekli, moram vam kazati kako sam bio na policiji te prijavio lažno predstavljanje, kazao je Zubčić.

Što se točno dogodilo, tko je kome poslao kakav dokument i zašto bi netko glumio da je Zubčić upitali smo, koga drugog nego – Juru Zubčića!

- Nazvao me upravni inspektor kako bi me obavijestio o mojoj "drugoj" prijavi inspekciji. Pomislio sam o kakvoj drugoj prijavi govori, jer sam znao da sam podnio samo jednu prijavu. Inspektor je kazao: "Ono što si podnio protiv Bibijane". Odgovorio sam mu kako protiv pročelnice za financije nisam ništa prijavljivao, a on je onda odgovorio: "Onda imamo problem", prepričava nam Zubčić telefonski razgovor koji se dogodio u kolovozu.

Uz "objašnjenje" kako pročelnica Baričević "već godinama potpuno nezakonito obnaša dužnost", nepoznata osoba pozvala je Upravu za pravosudnu i upravnu inspekciju da "žurno pokrene inspekcijski nadzor i sankcionira odgovorne u Zadarskoj županiji". Na kraju se nepoznata osoba potpisala kao "Jure Zubčić, županijski vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini".

- Tražio sam da mi se dostavi dokument podnesen u moje ime. U njemu je netko optužio pročelnicu Bibijanu kako nije izabrana na zakonit način, odnosno kako za njeno mjesto nije raspisan natječaj. Takvu glupost ja nikada ne bih napisao. Isti dan sam razgovarao s pročelnicom Bibijanom i objasnio joj kako ja nisam poslao taj dopis, a otišao sam i na policiju prijaviti lažno predstavljanje, objašnjava Zubčić dodajući kako je policija izuzela taj dokument i napravila službenu bilješku.

Kada smo ga upitali zbog čega bi se netko lažno predstavljao da je on, Zubčić je prvo prasnuo u smijeh, a onda dodao kako je zasigurno riječ o borbama unutar HDZ-a. Kazao je i kako o tome nije htio javno govoriti, ali s obzirom da je Rubeša na Skupštini to spomenuo, odlučio je reagirati.

18. travanj 2024 03:00