StoryEditorOCM
ĐiradaU KAZALIŠTU LUTAKA

23. Festival europske kratke priče održava se i ove godine u Zadru, evo što vas očekuje u večerašnjem programu

Piše A. V. Š.
8. lipnja 2024. - 17:18

Zadar je, uz Zagreb, i ove godine domaćin najdugovječnijeg književnog festivala posvećenog kratkoj priči. Već dvadeset i tri godine Festival europske kratke priče dovodi najuzbudljivija književna imena iz Hrvatske, Europe, ali i cijeloga svijeta; organizira čitanja, tribine, razgovore i povezuje kratku priču s drugim umjetničkim izražajima, a sve to održava u opuštenoj atmosferi i ponekad u otkačenom ambijentu.

Subotnji program počinje u 19 sati kad će pisac i vagabund Sven Popović predstaviti novu knjigu poznatog Senka Karuze Noć na zemlji. Karuza je bodul, stari morski vuk, ali i ono nama najvažnije – fantastičan kratkopričaš i čarobnjak riječi.

Večernje čitanje opet donosi međunarodnu reprezentaciju pisaca u sastavu Lidija Deduš, Nuala O’Connor, Sara Kopeczky Bajić i Héctor Abad Faciolince. Večer koju stvarno nije mudro propustiti!

Ono što FEKP izdvaja od mnoštva drugih domaćih i stranih književnih susreta jest neposredni kontakt publike i festivalskih gostiju. Bez obzira na to događao se u službenom dijelu programa ili u opuštenijoj atmosferi nakon što se ugase svjetla pozornice, druženje i razgovor s domaćim i stranim autorima nerijetko se pretvara u feštu koja potraje i do ranih jutarnjih sati.

23. FEKP organizira Hrvatsko društvo pisaca, a ostvaren je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, Gradom Zagrebom, Gradom Zadrom, Goethe-Institutom, Tradukijem, Veleposlanstvom Španjolske u Zagrebu, Literature Ireland te svim sjajnim prostorima kulture u kojima se FEKP odvija – GDK Gavella, Vintage Industrial Bar, Knjižara Fraktura, Filozofski fakultet u Zagrebu, Sveučilište u Zadru i Kazalište lutaka Zadar.

 

 

10. lipanj 2024 08:43