StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU

Akcija mladih Zadar organizira okrugli stol na temu "Ima li Zadar socijalni program?"

Piše Zadarski.hr
24. svibnja 2022. - 13:36

Akcija mladih Zadar u srijedu će, u atriju Kneževe palače održati okrugli stol "Ima li Zadar socijalni program?" s početkom u 19 sati. 

Prilikom donošenja Proračuna Grada Zadra za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu, Klub vijećnika Akcije mladih predložio je niz amandmana koji su se dobrim dijelom odnosili na socijalne politike. To smo učinili potaknuti savjetima struke, a sa ciljem osnaživanja socijalnog programa za kojeg je do tada Grad Zadar odvajao svega 1,6% proračunskih sredstava. Kao sljedeći korak, predložili smo uvrštenje svih izglasanih socijalnih programa u Odluku o socijalnoj skrbi, opći pravni akt koji definira socijalnu politiku Grada Zadra.

Nacrt prijedloga Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi trenutno je u procesu javnog savjetovanja te svi zainteresirani mogu dati svoj doprinos ovom dokumentu o kojem će potom glasati Gradsko vijeće.

- Kako bi potakli kvalitetnu raspravu o socijalnoj politici Grada Zadra te uključili struku, korisnike socijalnih programa i sve zainteresirane sugrađanke i sugrađane, odlučili smo se na organizaciju ovog okruglog stola. Stava smo kako je uključivanje građana u demokratske procese jedini pravilni način donošenja odluka, stoga se veselimo aktivnoj i produktivnoj raspravi, poručuju iz Akcije Mladih. Više informacija o okruglom stolu možete pronaći na ovom LINKU.

23. travanj 2024 07:05