StoryEditorOCM
ĐiradaNA BADNJAK PROGRAM U ZADRU POČINJE U DESET SATI I TRAJE DO DUBOKO U NOĆ

Bakalar i novi brend: kafići će gostima darivati bedževe s hashtagom #badnjakuzadru2017!

Piše Zadarski.hr
23. prosinca 2017. - 14:02
Badnjakuzadru_FB_cover

Ako postoji dan u godini kada cijeli Zadar diše prepoznatljivo zadarski i kada su svi koji drže do sebe dio đira na Poluotoku, šušura i posebne blagdanske atmosfere, onda je to Badnjak. To zna svatko tko je u vrijeme Badnjaka bio u Zadru, zato će napokon na inicijativu Ceha ugostitelja Zadar i u suradnji sa zadarskom Turističkom zajednicom, tradicijski Badnjak dobiti svoj – zadarski brend. U nedjelju, 24. prosinca posebno dizajnirani bedž s hashtagom #badnjakuzadru2017.bit će dio jutarnjeg gradskog đira u zadarskim kafićima i na adventskim kućicama, a zapažen dio programa odvijat će se i u večernjim satima u sklopu „Adventa u Zadru“.

- Neće to biti ništa veliko, ali je bitno da se stvar pokrenula. Pronašli smo najpraktičnije rješenje koje neće koštati ništa, odnosno nas ugostitelje par stotina kuna, a može dodatno zbližiti i uveseliti ljude - kaže predsjednik Ceha Robert Kovačević u čijem će caffe baru „Brazil“ osoblje dočekati goste s bedževima „Badnjak u Zadru“. Gosti će također dobiti brendirane bedževe s hashtagom, a besplatno će se dijeliti, jezikom slobodne trgovine– do isteka zaliha. 

- Puno ljudi rado dolazi u Zadar na Badnjak. Htjeli smo nešto organizirati da ne bude pretenciozno i da ne remeti cijeli kontekst blagdana, a opet da bude zapamćeno i da ima svoju priču. Mi ugostitelji taj dan imamo 500 posto jači promet i zaista moramo junački odraditi, ali nema razloga da ne uživamo zajedno s našim gostima - kaže Kovačević.

Osim njegovog „Brazila“, prvom brendiranju Badnjaka pridružit će se „Danica“, „Lovre“, „Novi Caffe“, „Toni“, „Đina“, „Borgo“, „Kult“, „Dišpet“, „Teatro Bar“, „Coffe&Cake“, „Atrij“, „Aba“ i „Arkada“, a bedževe će dijeliti i ugostiteljski objekti na adventskom trgu: „Arkada“, „Teatro“, „Hedonist“, „Unusual Winter House“, „Na kantunu“, „Kod Rudolfa“, „Na kantunu kućica“ te „Mala kućica“. 

- Ovo je, koliko znam, prvo brendiranje Badnjaka u Hrvatskoj. Zapravo, sve se što se tiče adventskih događanja i blagdana dogodilo se spontano i vodilo je jedno drugom. Krenuli smo od Đira po gradu, potom smo dobili Advent u Zadru, a sada i Badnjak u Zadru. Radimo ga prvi put, ali može imati i svoj nastavak. Badnjak u Zadru je lijepa priča - prenosi Kovačević entuzijazam oko organizacije najljepšeg zadarskog dana u godini.

 

BEDŽEVI I BANERI #badnjakuzadru2017.

Bedž s hashtagom #badnjakuzadru2017. zadarska Turistička zajednica koristit će u dizajnu i kao vizual za društvene mreže, a također i za banere poput #birajzadar, korištenog pri kampanji biranja najbolje europske destinacije. Sami caffe barovi, najveći dio njih od Kalelarge do Varoši, kupit će po 100-200 bedževa koje će dati svojim zaposlenicima na badnje jutro, a ostatak će dijeliti posjetiteljima.

PET KLAPA NA POLUOTOKU

Nakon prve jutarnje kave i fotografiranja s bedževima i banerima#badnjakuzadru2017., Zadranima i gostima grada u 10 sati ujutro zapjevat će pet klapa na Trgu Petra Zoranića. Kada klape „Maraška“, „Zadarski kantuni“, „Preženca“, „Ponistra“ i„Donat“otpjevaju nekoliko pjesama, napraviti će đir po gradu i zapjevati gdje god im se učini najprikladnije i onoliko koliko im bude po volji – sve u svrhu prigodne atmosfere i, naravno, s humanitarnim razlogom. I ove godine su u suradnji s ljudima dobrog srca iz tvrtke „Maraska“ te posredstvom Turističke zajednice Grada Zadra i humanitarne udruga „Put“, osigurani paketi s hranom i potrepštinama za potrebite u Domu za odrasle osobe Sv.Frane u vrijednosti od 10.000 kuna.

ZA BADNJAK SVIRA LEGENDARNI „FORUM“

Jutarnji program „Adventa u Zadru“, odnosno svježe brendiranog „Badnjaka u Zadru“, ponudit će kao i svake godine obilje šušura, gradskog đira i omiljenog bakalara na sve moguće načine, a večernji program donosi koncert legendarnog zadarskog „Foruma“ u 20 sati na centralnom adventskom trgu.

 

25. travanj 2024 03:09