StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU

Bibinjski pilot projekt: Lignja uzvraća udarac i Povratak srdele!

Piše Zadarski.hr
1. srpnja 2022. - 13:13

U subotu, u Bibinjama, u Jazu, na rasporedu je gastro manifestacija, svojevrsan pilot projekt koji će zasigurno u godinama koje dolaze postati prepoznatljiva gastro manifestacija.

Na ukupno 6 pošta riba se neće loviti, ali će se zato pripremati na načine shodne autohtonom okruženju i načinu pripremanja domaćih jela od srdele i liganja

Na spomenutih 6 pošti smjestit će se i 6 kuharskih ekipa sljedećih naziva i odabranih jela:

1. pošta - ekipa Mareta - Pohane srdele

2. pošta - ekipa Val - lignje na brudet

3. pošta - ekipa Perge - Rižoto od liganja

4. pošta - ekipa Sirene - Srdele na saur

5. pošta - ekipa Losture - Lignje frigane

6. pošta - ekipa Obi Wan Srdeloni - Srdela od gradela

Kuharske snage predvod neuništive predstavnice DŠR Relaks iz Zadra a Obi Wan Srdeloni ovaj put bez svjetlosnog mača ali uz pomoć gradela i sa srdelom u ruci, donijet će mir i užita na vaše nepce.

Za glazbenu podlogu zaduženi su zadarski trubaduri sa škalica Gradske lože, duo sa mandolinama koji interpretiraju najljepše pjesme dalmatinskog kraja radi kojih ćete i zapjevati i zaplesati.

Voditeljica programa je Branka Pelicarić, a manifestacija započinje u 21:00 kada će se jela poslužiti, odnosno od 18:30 za one koji žele vidjeti uživo kako se koje jelo priprema i možda otkriti neku tajnu naših kuharica.

Manifestacija nije komercijalnog tipa te budući da se radi o pilot projektu, broj jela koji će biti poslužen je ograničen.

03. svibanj 2024 13:47