StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS

"Biogradska noć" dočekuje preko 10 tisuća posjetitelja, za zabavu su zaduženi Magazin, klapa Bunari, Berekini, Kumpanjija iz Blata...

Piše Zadarski.hr
4. kolovoza 2024. - 11:07

Tradicionalna velika turistička fešta posvećena Danu pobjede i domovinske zahvalnosti održava se večeras (4. kolovoza) od 20.30 sati u Biogradu na Moru.

Biogradsku noć organizira Turistička zajednica grada Biograda na Moru, a desetak tisuća gostiju, koliko ih inače dođe, očekuje piromuzički vatromet i defile osvijetljenih brodova. 

Svi posjetitelji moći će uživati u pripremi specijaliteta na otvorenom, od poljičkog soparnika, brudeta, uštipaka pa do pečenih srdela koje će besplatno dijeliti TZ grada Biograda. 

Na manifestaciji će sudjelovati i razni OPG-i te udruge koji nude svoje autohtone proizvode kao što su maslinovo ulje, sirevi, likeri i rakije, suhe smokve, med i sl, ali i rukotvorine poput unikatnog nakita i dekoracija. 

Za zabavno-glazbeni program na dvije pozornice na Rivi zaduženi su grupa Magazin, klapa Bunari iz Vodica, Berekini te Viteško udruženje Kumpanjija iz Blata s otoka Korčula.

Vrhunac Biogradske noći je spektakularni piromuzički vatromet koji je postao i zaštitni znak ove manifestacije

Biogradska noć predstavlja vrhunac biogradskog ljeta.

25. listopad 2024 14:37