StoryEditorOCM
ĐiradaVIKEND PUN SADRŽAJA

Bit će pjesme, plesa, dobre spize, skakat će se u more...evo što vas sve čeka ovaj vikend i gdje se možete dobro zabaviti

Piše Zadarski.hr
26. srpnja 2024. - 17:14

Ako još niste odlučili što ćete i kamo ćete za vikend, pregled događanja za Zadarsku županiju vam može pomoći u planiranju.

PETAK

U petak s početkom u 21:30 sati kod Muzeja antičkog stakla zatvara se Zadar Jazz & Blues festival 2024. s nastupom dinamičnih Lehmann Brothersa iz Francuske, poznatih po svojoj jedinstvenoj kombinaciji jazza, funka, hip-hopa, neo-soula i housea.

image

10. jubilarni Zadar Jazz & Blues festival 

Luka Gerlanc/Cropix

Ako preferirate domaći ugođaj i gradski šušur, moći ćete se zabaviti na sada već tradicionalnim fešticama petkom u staroj gradskoj jezgri. Za glazbu će zaduženi biti Ritam i Trio Fontana, a program počinje u 20:30 sati i traje do 2 sata ujutro.

To nije sve od tradicije i domaćeg ugođaja jer će večeras na Narodnom trgu KUD Zadarski tanac i KUD Hruševec Kupljenski održati zajednički koncert gdje će pjesmom, plesom i glazbom prikazati tradicijsku baštinu jadranske i kontinentalne Hrvatske, a pridružit će im se i muška klapa Ponistra. Ulaz je besplatan, a koncert počinje u 21 sat.

U Debeljaku na sportskom igralištu počinju Ljetne igre Debeljaka koje će trajati cijeli vikend, od petka do nedjelje. Program prvog dana počinje u 19 sati, odbojkom na pijesku. U subotu vas u 19 sati očekuje "skakanje u vrićama" i "vodena štafeta" za djecu do 12 godina. Od 20 sati debeljačka bitka boja i u 23:30 sati kulminacija igara kada nastupaju Kuzma i Shaka Zulu. U nedjelju košarka tri na tri od 18:30 sati, malo kasnije odbojka sa šugamanima, trešeta, beer pong i graničar, a onda za kraj brzi kolač u konkurenciji juniora i seniora.

SUBOTA 

Na zadarskoj rivi će se s početkom u 14:30 sati, po 15. puta masovno skakati u more, ove godine u sklopu manifestacije po imenu dm Zadar jump2024, ranije poznate po imenu Millenium jump. Tisuće ljudi skakat će s plemenitim ciljem jer će se polovica prikupljenih novčanih sredstava donirati Dječjem vrtiću Latica - za djecu s poteškoćama u razvoju - polaznicima škole plivanja koju je oformio organizacijski tim dm Zadar jumpa. U sklopu manifestacije bit će moguće odraditi i besplatni dermatološki pregled u okviru dm-ove turneje besplatnih dermatoloških pregleda.

Zadarski 023 Trio će u subot nastupiti na rivi u Petrčanima. 023 Trio čine glazbenici koji su prve korake napravili pod imenom Hot Staff, da bi posljednjih nekoliko godina aktivno prašili pozornicama i dvoranama pod imenom 023 Band. Uz osnivača i pjevača s akustičnom gitarom Romana Segarića, u triju su još Andrea Segarić kao pjevačica i Danijel Grašo na klavijaturama. Koncert će početi u 21 sat, a ulaz je besplatan.

U subotu je 8. bibinjski kogo, tradicionalna gastro manifestacija zabavno-natjecateljskog karaktera. Prigoda je to koja svim gostima nastoji približiti staru, domaću gastro ponudu i prikazati pripremu autohtonog bibinjskog jela - crne valjane manestre na sipi (manestrun).

NEDJELJA

U nedjelju na otvorenoj pozornici na bastionu sv. Roka na zadarskom Muraju nastupit će rock‘n‘roll band Seven and Counting. Bit će to odlična prigoda upoznati zanimljivi zadarski sastav koji odlično kotira na inozemnim top listama brojnih internetskih radio stanica, specijaliziranih za takvu vrstu glazbe kakvu oni sviraju. Sam album naziva "Tonight" sadrži deset originalnih pjesama Vinka Bakovića koje u svojoj osnovi sadrže rock i rock & roll uz prizvuke countryja, popa i bluesa. Koncert će početi u 21 sat uz besplatan ulaz.

08. rujan 2024 02:14