StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

Bračni par Welchman vraća se u kina sa svojim najnovijim animiranim filmom ‘‘Na selu‘‘!

Piše Zadarski.hr
26. veljače 2024. - 09:20

Svijet virtualne ljubavi i njezinih posljedica viđen u Mirkovićevoj trileri drami ‘‘Slatka Simona‘‘ u srijedu 28. veljače ćemo zamijeniti jednim jedinstvenim kinematografskim iskustvom. Njihov prethodni film ‘‘S ljubavlju, Vincent‘‘ bio je nominiran za Oskara, a sad nam se bračni par Welchman vraća u kina sa svojim najnovijim animiranim filmom, ‘‘Na selu‘‘!

Film “Na selu” priča je o Jagni, mladoj djevojci odlučnoj u namjeri da sama istka svoj životni put bez obzira na okolnosti i ograničenosti u kojima živi u 19. stoljeću na poljskom selu – mjestu uzavrelih tračeva i dugogodišnjih zavada koje na okupu, bez obzira bili bogati ili siromašni, drži ponos na vlastito zemljište, pridržavanje šarolikim tradicijama te duboko ukorijenjen patrijarhalni sustav.

Kad se mlada Jagna nađe uhvaćena između sukobljenih strasti bogatog zemljoposjednika, njegovog najstarijeg sina i drugih muškaraca njihova društva, njezino opiranje svakome od njih izazvat će tragične posljedice za zajednicu kojoj svi pripadaju…

Filmski dragulj ‘‘Na selu‘‘ potpisuje bračni par DK Welchman i Hugh Welchman iz Poljske koji su na svojevrstan način osmislili potpuno novu vrstu kinematografije. Naime, povijesna drama ‘‘Na selu‘‘ najprije je snimljena uz pomoć stvarnih glumaca ispred zelenih ekrana da bi nakon toga više od stotinu profesionalnih slikara iz četiri europske zemlje - Poljske, Ukrajine, Litve i Srbije - svaku scenu oslikalo koristeći se metodom ulja na platnu.

U konačnici je naslikano preko 56 tisuća slika koje su ukomponirane u maestralno animirano kinematografsko ostvarenje koje je ušlo u uži izbor za nominacije za nagradu Oskar u kategoriji najboljeg međunarodnog filma. Premda nije uspio ući među pet nominiranih, film ‘‘Na selu‘‘ je do danas osvojio brojne nagrade i priznanja na raznim uglednim međunarodnim festivalima te se s pravom nalazi pri vrhu godišnjih lista ponajboljih ostvarenja 2023. godine.

‘‘Na selu‘‘ je na rasporedu u srijedu 28. veljače s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, njemu će od 18h prethoditi reprizno prikazivanje ‘‘Zone interesa‘‘, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

15. srpanj 2024 20:24