StoryEditorOCM
ĐiradaU ZADRU SE ODRŽAVA PETI PO REDU CRAFT BEER FESTIVAL

Craft pivo će rivom teći u potocima, a očekuju vas i brojni koncerti!

Piše I. Ivanac
27. kolovoza 2019. - 18:55
craft_beer5-240817

Svi ljubitelji vrhunskog zanatskog piva ili oni koji po prvi puta žele probati popularni "craft beer" moći će to napraviti 5., 6. i 7. rujna na zadarskoj rivi kada se održava peti po redu Zadar craft beer festival.

- U Hrvatskoj se trenutno događa prava revolucija craft piva - kazao nam je Jakov Kolega, organizator zadarskog festivala, ali i organizator prvog hrvatskog festivala ovog tipa ikada održanog u Hrvatskoj.

- Nakon što smo 2014. odradili prvi craft festival u Zagrebu, red je odmah iduće godine "pao" na Zadar. U Zadru smo već peti put zaredom - govori nam Kolega i dodaje kako će se u tri dana na zadarskoj rivi predstaviti oko 20 mikropivovara iz Hrvatske koje će nuditi oko stotinu vrsta zanatske pive.

- Na rijetko kojem festivalu ćete imati ovako bogatu ponudu. Posebnost zadarskog festivala jest direktan doticaj kupca, odnosno posjetitelja s vlasnicima pivovara i kuharima pive. Posjetitelji iz prve ruke mogu naučiti nešto o proizvodnji i kuhanju piva - govori Kolega dodajući kako će posjetitelji na raspolaganju imati osiguran i gastro kutak te kako će za dobru zabavu biti zaduženi Jimmy Shakersi, Rezerve, Kojoti, Gatuzo i Pips Chips & Videoclips.

- Iz godine u godinu rastemo, a ove godine tijekom tri dana festivala očekujemo od 15 do 20 tisuća ljudi koji će posjetiti Zadar craft beer. Na festivalu će se naći isključivo hrvatski pivari je nam je od iznimne je važnosti podržati male hrvatske obrtnike. Oni stvaraju dodanu vrijednost hrvatskom gospodarstvu generirajući nova radna mjesta te promoviraju samozapošljavanje, kazao je Kolega dodajući kako je zanatsko pivo proizvod dodane vrijednosti koji obogaćuje hrvatsku gastro i turističku ponudu čineći državu atraktivnijom destinacijom i domaćim i stranim posjetiteljima.

Bitno je za naglasiti kako će se među proizvođačima biva naći I tri zadarske pivovare, a to su Brlog zadružna pivovara, Donat i Varoška pivovara.

Sve posjetitelji očekuje i besplatan ulaz na festival, prihvatljive cijene zanatskog piva i zagarantirana dobra zabava.


Prvu večer (05.09) na Zadar Craft Beer Festivalu nastupit Jimmy Shakersi i Rezerve, dok će se drugu večer na pozornicu popeti Kojoti. Posljednu večer (07.rujna) nastupa Gatuzo te Pips Chips & Videoclips, a nakon održanih koncerata sve će zabavljati Resident DJ

19. travanj 2024 21:07