StoryEditorOCM
ĐiradaDANI MASLINE

Danas na Narodnom trgu vođene degustacije i Maslinarski marendin

Piše Dani masline/N.J.
30. travnja 2022. - 08:55

Dvodnevni program 24. međunarodnih Dana masline nastavlja se danas, u subotu 30. travnja na zadarskom Narodnom trgu s početkom u 10 sati. Tu će, nakon dvije godine pauze zbog koronavirusa, “oživjeti” Maslinarski marendin, gastro priredba koja ima i humanitarni karakter. Uz nastup zadarskih mažoretkinja i pismu klape Diadora blagovati će se varivo od leće, slanutka i orza, tradicionalno jelo još iz liburnskih vremena, koje je za ovu prigodu priprema poznati zadarski kuhar Renato Kraljev sa učenicima Ugostiteljsko-hotelijerske i turističke škole.

- Uz varivo kušat će se i vina ravnokotarskih vinara, kaže Benito Pucar, predsjednik organizacijskog odbora Dana masline.

- Prilozi za ponuđena jela i pića donirat će se Ligi protiv raka u svrhu kupnje popratnih uređaja za linearni akcelerator neophodan OB Zadar za liječenje onkoloških bolesnika, otkriva Pucar ističući humanitarni karakter Dana masline.

U sklopu Marendina u planu su i vođene degustacije maslinovih ulja na kojima će posjetitelji saznati kako razlikovati razlikovati dobro od lošeg ulja.

Praktične radionice, posebna priznanja, svečanost proglašenja najboljih ulja, vođene degustacije, Maslinarski marendin… Događaja kao u priči, a dogodine, kada Dani masline pune 25 godina, dakle četvrt stoljeća postojanja, bit će toga i više. Puno novosti i novosti kako u natjecateljskom, tako i u eduklacijskom i humanitarnom djelu programa, obećava Benito Pucar. 

 

03. svibanj 2024 01:06