StoryEditorOCM
ĐiradaOSNAŽIVANJE

Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji ove godine s nazivom - „Festival inkluzije: Upoznaj me!“

Piše Zadarski.hr
17. ožujka 2024. - 21:17

Drugi Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, u organizaciji Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Udruge za autizam Zadar, Udruge Cukrići Zadar, Udruge za Down sindrom Zadarske županije, Dječjeg vrtića Latica, Osnovne škole Voštarnica-Zadar i Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire održat će se od 21. ožujka do 12. travnja.

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom „Festival inkluzije: Upoznaj me!“ usmjerena je na osnaživanje djece i njihovih obitelji u društvenoj zajednici, ravnopravnu participaciju, promicanje podrške i jačanje osjećaja zajedništva s ciljem stvaranja inkluzivnog društva. 

Inkluzivno društvo omogućuje svakom djetetu s teškoćama i osobi s invaliditetom da sudjeluje u svim aspektima života te razvije svoje pune potencijale bez obzira na izazove s kojima se suočavaju. Moto ovogodišnjeg festivala inkluzije „Upoznaj me“ upućuje otvorenost za  prepoznavanje skrivenih potencijala i prihvaćanje različitosti stvarajući inkluzivno okruženje za sve.

Suorganizatori manifestacije su Gradska knjižnica Zadar, Hrvatsko narodno kazalište, II Palače, Narodni muzej Zadar, ŠC Višnjik, Znanstvena knjižnica Sveučilišta u Zadru; uz podršku Centra NiNatal, Centra za rehabilitaciju Stančić, Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije, Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar, Obrtničke škole Gojka Matuline, Opće bolnice Zadar, Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru, Udruge odgajatelja predškolske djece Maraške te Zadarske podružnice Hrvatskog logopedskog društva i svih drugih dragih ljudi koji su na različite načine dali svoj doprinos.

Pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija.

27. travanj 2024 12:36