StoryEditorOCM
Đirada#VIRSKOLJETO2022.

Dašak Las Vegasa: na virskoj rivi večeras od 22 sata svira zadarska supergrupa Forumu

Piše Kažimir Škrbić/Virski list
2. srpnja 2022. - 13:03

Legendarni zadarski Forum na Viru je poput domaćeg otočnog benda. Zadrani su na Viru i Virskom ljetu svirali nebrojeno puta, zaokružili prvo 30, potom i 35 godina postojanja benda koji je 1980-ih i ranih 1990-ih kao prateći sastav dijelio pozornicu s Mišom Kovačem, Oliverom Dragojevićem i Vicom Vukovom.

No negdje između lokalnih nastupa i svjetskih turneja s najpoznatijim hrvatskim i jugoslavenskim izvođačima, budući zadarski superbend od relativno manje poznatog sastava pomalo se prometnuo u vrhunski estradni standard izvođenja evergreena, a onda i brojnih autorskih pjesama. Forum je bio i ostao dašak Las Vegasa na Kalelargi. Svirali su nedavno u Rijeci na jednom privatnom eventu, a večeras su ponovno na Viru nakon dvije turobne godine bez koncerata, uzbuđenja, šušura.  

- Veselimo se koncertu. Na Viru nam je uvijek lijepo. Ima puno ljudi, a prostor je zaista dobar. Najsretniji smo zbog činjenice da smo se vratili nastupima - kaže prvi glas Foruma Davor Pekota koji se odnedavno počeo baviti turističkim iznajmljivanjem. Objekt je, govori Pekota poput pravog Viranina, bukiran do kraja sezone. A Forum? 

- Za ovu smo sezonu dosta solidno bukirani nastupima, zadovoljni smo. Svi smo puni energije, zdravi, veseli, čili i orni za koncert - raduje se Zadranin novom nastupu, dok vjerni fanovi s nestrpljenjem očekuju nove stvari. 

- Snimili smo četiri singla. Ako snimimo još dva ili tri singla, mogli bismo razmišljati o nosaču zvuka jer će biti dovoljno materijala. Ne mogu reći da će biti sigurno, ali zasad je više da nego ne. Motiv nam nije presušio. Glazba nam je pod kožom, kad se jednom počneš baviti s glazbom imaš potrebu svirati ili pjevati dok god se može. Nama motiva za koncert na Viru neće nedostajati, a svirat ćemo naš standardni repertoar s domaćim i stranim hitovima. Očekujemo dobru zabavu - poručuje frontmen Foruma.

Koncert zadarske grupe počinje u 22 sata na virskoj rivi, a ulaz je besplatan. 

19. travanj 2024 03:21