StoryEditorOCM
ĐiradaU KNEŽEVOJ PALAČI

Digital Twin - elektronička glazba za vibrafon i bubnjeve!

Piše Zadarski.hr
30. studenog 2023. - 10:06

U petak, 1. prosinca u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, uz slobodan ulaz, nastupit će glazbeni dvojac Digital Twin.

Glazbeni dvojac sastavljen od Filipa Merčepa (vibrafon) i Boya van Ooijena (bubnjevi), predstavit će svoju autorsku glazbu koja kombinira digitalne mogućnosti s klasičnim elementima.

Njihova glazba obuhvaća utjecaje različitih žanrova, uključujući hip-hop, ambijentalni zvuk, techno i klasičnu glazbu.

Tijekom izvedbe uživo, dvojac će procesuirati zvuk vibrafona i bubnjeva u suradnji s elektroničkom trakom, pružajući publici široku i intrigantnu zvučnu paletu.

U utorak, 5. prosinca, u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače nastuptu će Goran Cetinić-Koća i Piero Malkoč

Svestrani glazbenici već dugo prisutni na splitskoj sceni, donose nam eklektičnu pjesmaricu u rasponu od Beatlesa, preko Milesa Davisa i Michela Petruccianija, do vlastitih skladbi, u ruhu jazz, etno i synth zvuka.

Splićanin Goran Cetinić-Koća bio je samouki glazbenik sve do 22. godine kad se počeo baviti klasičnom gitarom koju je naposljetku diplomirao na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2018. godine.

Član je Splitskoga gitarskog kvarteta ali i brojnih jazz i blues bendova. Samozatajan i nenametljiv, usmenom se predajom publike prometnuo u jednog od vodećih dalmatiskih blues i jazz ambasadora.

Piero Malkoč diplomirao je kontrabas na glazbenoj akademiji u rodnoj Ljubljani, gdje je i započeo njegov interes za suvremenu glazbu. Godine 2006. postaje članom Slovenske filharmonije, a dvije godine kasnije Orkestra mariborske opere. Bavio se glazbom i za kabaret i kazalište, a 2010. godine postaje vođa dionice kontrabasa Opere Hrvatskog naradnog kazališta u Splitu.

Ulaznice se prodaju putem interneta na adresi kuzd.mojekarte.hr te u fizičkoj prodaji u subotu 11 do 13 sati, te u ponedjeljak i utorak od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info pultu Providurove palače.

27. travanj 2024 05:52