StoryEditorOCM
ĐiradaBUDI KOMPETENTAN

Dinamičan vikend u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića: održava se prvi „strojarski“ Hackaton, u pomoć stižu i robotičari!

Piše M.K.
25. studenog 2022. - 23:40

Izuzetno dinamičan vikend u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića okupit će velik broj nastavnika i učenika na dva zanimljiva događaja – prvi je strojarski Hackaton kojega je škola domaćin i organizator, a na koji stižu gosti iz cijele Hrvatske - učenici i nastavnici iz partnerskih škola – Regionalnih centara kompetentnosti u sektoru strojarstva, dok će, istodobno, ljubitelji robotike uživati na Radionici koja ima za cilj upoznati ih s primjenom novih tehnologija, programiranjem i upotrebom robota u svakodnevnom radu.

Za Strukovnu školu Vice Vlatkovića Zadar – Regionalni centar kompetentnosti u sektoru strojarstva ovo je prvi Hackaton kojega organizira za „strojare“ i to u sklopu EU projekta „Budi spreman i kompetentan“ te u suradnji sa partnerom Mozaik grupom d.o.o. Cilj Hackathona je promocija strukovnih zanimanja i rada centra. Okvirna tema Hackathona je: “Analiza, sinteza i identifikacija u području mobilne robotike“.

Uz domaćine, na natjecanju sudjeluju učenici strukovnih škola iz sektora strojarstva (Tehnička škola Zadar, Srednja škola Biograd na Moru, Elektrostrojarska i obrtnička škola Zagreb, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb, Industrijsko obrtnička škola Pula, Tehnička škola Rijeka).

Hackaton starta u subotu s početkom u 10 sati i traje do nedjelje do 12,30 sati za kada je najavljeno proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Prva tri tima odnijet će i najvrijednije nagrade. Za trećeplasirani tim Hackatona predviđena je nagrada u vrijednosti od 2000 kuna, drugoplasirani će biti nagrađeni sa 3000 kuna dok će tim Hackathona čije rješenje osvoji prvo mjesto i dobije najviše bodova od strane Stručnog žirija, osvojiti poklon u vrijednosti od 5000 kuna.

Paralelno s Hackatonom, u prostorijama Strukovne škole Vice Vlatkovića bit će organizirana i Radionica robotike za profesore i učitelje osnovnih i srednjih škola u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom – HROBOS – i Državnom školom robotike. Cilj radionice je dodatno osposobiti i upoznati nastavnike s novim tehnologijama, programiranjem i upotrebom robota, virtualno, ali i u praksi - primjenom u učionicama.

Datum održavanja radionice je - subota u vremenu od 9 do 12 sati.

Predavač na radionici je istaknuti nastavnik iz Varaždina Ivica Kolarić, koji je ujedno već dugi niz godina voditelj pri Državnoj školi robotike. Na radionici sudjeluju i učenici koji se pripremaju za natjecanja iz područja robotike, programiranja i tehničke kulture doznajemo od ravnatelja škole Tihomira Tomčića.

18. travanj 2024 03:36