StoryEditorOCM
Đirada"INFO-ROOM"

Dođite na druženje u zadarsku Gradsku knjižnicu: "Građanski aktivizam i mladi - Kako uključiti mlade u rad udruga?"

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2023. - 15:19

U sklopu projekta Info-room organizira se još jedno druženje pod nazivom "Građanski aktivizam i mladi – Kako uključiti mlade u rad udruga?"

Ovog petka, 5. svibnja u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar s početkom u 11 sati svoj rad predstaviti će Udruga CINAZ iz Zadra i Udruga Delta iz Rijeke.

Udruga „CINAZ – Centar za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Zadar“ osnovana je u svibnju 2003. godine. U svom radu Udruga ne uzima sredstva od roditelja, već svoje programe realizira od donatora, županijskog i gradskog proračuna, a očekuje se da će nadležno Ministarstvo kao ranijih godina sufinancirati projekte Udruge.

Pored sugestija i preporuka resornog Ministarstva, Udruga ima verifikaciju programa od neovisnih eksperata. Članovi Udruge su uspostavili suradnju s udrugama u inozemstvu i pisali o iskustvima u radu s djecom i mladima u centrima za mlade u Irskoj, Njemačkoj, Sloveniji i Francuskoj te su aktivno angažirani u istraživanju problema, potreba i vrijednosti djece i mladih. Cilj udruge je pomaganje i poticanje izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti djece i mladih s izvaninstitucionalnim aktivnostima odgoja i obrazovanja.

Udruga „Delta“ je organizacija za mlade i aktivne građane i građanke. Udrugu Delta su 2008. godine osnovali dugogodišnji GONG-ovi aktivisti Igor Bajok, Petar Ležaja i Aleksandra Vinkerlić. Svrha osnivanja bilo je osnaživanje građana, građanskih inicijativa i udruga građana na području Republike Hrvatske, radi jačanja njihovog utjecaja na društvene procese i razvoj demokratskog i civilnog društva kroz informiranje, savjetovanje i izobrazbu. Delta danas provodi projekte usmjerene na jačanje kapaciteta civilnog društva, strukturirani dijalog mladih s donositeljima odluka, izvaninstitucionalnu edukaciju mladih u području građanskih prava te na volontiranje mladih.

Udruga Delta je regionalni partner nacionalnim i regionalnim organizacijama koje se bave razvojem demokratskog društva te je ujedno članica Mreže mladih Hrvatske, GOOD inicijative i DARE mreže (The Democracy and Human Rights Education in Europe (DARE) Network).

Predstavljanje udruga organizira se u sklopu projekta "Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva" koji se provodi od 1. prosinca 2021. do 30. svibnja 2023. godine. Vrijednost projekta je 53.428,69 EUR-a uz 100% financiranje. 

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi ga ZOE Centar za unapređenje i razvoj zajednice kao nositelj projekta, uz Grad Zadar partnera na projektu.

24. travanj 2024 21:53