StoryEditorOCM
ĐiradaSVE BESPLATNO!

Dođite na prvu Gastro večer u Poličniku, spojit će delicije iz mora i zaleđa, iza svega stoje "jake snage": Mišlov, Marikomerc, Teši tunolov, Žuvela

Piše M.K.
6. srpnja 2022. - 13:26

More i zaleđe, dvije naizgled nespojive stvari, spojit će se na tanjurima prve Gastro večeri u Poličniku. Tako će posjetitelji moći uživati u raznim svježe spremljenim specijalitetima od ribe i divljači, slasticama, vinu i glazbi.

Na području Općine Poličnik djeluju četiri tvrtke za ulov, preradu i distribuciju ribe, Mišlov, Marikomerc, Teši tunolov i Žuvela, koje će za ovu prigodu osigurati raznovrsnu svježu ribu. Ove tvrtke, koje su svoje pogone smjestile u gospodarskoj zoni Grabi, učinile su Općinu Poličnik „najribarskijom“ općinom u Hrvatskoj, iako sama nema izlaz na more.

Ribari na suhom, lovci iz Lovačkog društva „Kuna“, pridružit će se manifestaciji i doprinijeti svojim jelima pa će tako svatko moći pronaći nešto za sebe. Udruga žena pripremit će kruh i fritule. Sve porcije bit će podijeljene besplatno.

Tijekom manifestacije, okupljene će zabavljati KUD Carza, Klapa Koporan i Rockatansky band.

Gastro večer organiziraju Općina Poličnik i TZO Poličnik u suradnji sa tvrtkama Mišlov, Marikomerc, Tuši tunolov i Žuvela, lokalnim udruženjima – KUD-om Carza, Lovačkim drušrvom „Kuna“, Klapom Koporan te NK-om Dragovoljac Poličnik.

Manifestacija će se održati pored sportske dvorane u Poličniku u subotu, 16. srpnja s početkom u 20.30 sati, a Rockatansky band okupljene će zabavljati od 21.30. Ulaz je besplatan.

Stoga, dođite i zabavite se s nama. Dobrodošli su svi! O novostima se možete informirati preko službene web i Facebook stranice Općine Poličnik te Facebook događaja ove manifestacije.

03. svibanj 2024 10:30