StoryEditorOCM
ĐiradaNE PROPUSTITE

Domaća poslastica ove srijede u Kino Zoni: nagrađivana drama ‘‘Mater"

Piše Zadarski.hr
19. listopada 2020. - 10:39

Prošli utorak vjerna publika je u Kino Zoni imala priliku pogledati najnoviji film redateljskog velikana Romana Polansklog ''Časnik i špijun'', a ovu srijedu bi pak valjalo rezervirati za novu domaću poslasticu, hvaljenu i nagrađivanu dramu ''Mater''. No, krenimo redom. Riječ-dvije o samoj radnji, a zatim i razlozima zbog kojih se ovaj događaj ne propušta.

Na vijest o bolesti majke, Jasna se vraća iz Njemačke da bi se o njoj brinula. Čak i prikovana za krevet, ona zrači snažnim autoritetom. Dani prolaze, a njih dvije zapliću se u mrežu zamjeranja od kojih je Jasna očajnički pokušavala pobjeći. Hoće li joj se uspjeti suprotstaviti ili će nestati pod njenim teškim zagrljajem?  

Nakon niza uspjelih kratkih filmova od kojih valja izdvojiti višestruko nagrađivani ''Piknik'', redatelj Jure Pavlović vraća nam se s dugometražnim prvijencem koji je na svojem festivalskom putu pokorio Pulu osvojivši nagradu 'Breza' za najboljeg debitanta, nagrade za najbolju glumicu (Daria Lorenci Flatz) i najbolju kameru (Jana Plećaš) dok je Martinu Semenčiću pripala nagrada za oblikovanje zvuka.  

Po već ustaljenom običaju, projekcija domaćeg filma popraćena je i gostovanjem, a ovaj put smo vam doveli redatelja i scenarista filma ''Mater'' Juru Pavlovića koji će nam uz moderiranu panel raspravu vođenu od strane umjetničkog voditelja Maria Županovića i producenta Kino Zone Ivice Perinovića reći nešto više o samom nastanku filma, odnosno, svim kreativnim izazovima koje sa sobom nose kratka i dugačka filmska forma.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti svakim radnim danom od 8 do 14 sati u uredu Centra nezavisne kulture (Zrinsko Frankopanska 3) ili na lokaciji prikazivanja (Kazalište Lutaka Zadar) prije početka projekcije. Blagajna na lokaciji se otvara u 19:15 h, a film započinje u 20 h . Uzevši u obzir gore spomenute epidemiološke mjere, broj sjedala je ograničen na 50 stoga osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.  Vidimo se u Kino Zoni!

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

25. travanj 2024 05:40