StoryEditorOCM
ĐiradaUDRUGA „VINUM” VEČERAS ORGANIZIRA KUŠANJE I OCJENJIVANJE KUHANIH VINA I JELA U SKLOPU ADVENTA U ZADRU

Eno žiri ocjenjivat će kuhana vina, a gastro žiri na čelu s poznatim zadarskim chefom Renatom Kraljevom ocjenjivat će jela na adventskom sajmu

Piše Zadarski.hr
4. prosinca 2019. - 09:55
VINUM.JPG

U srijedu, 4. prosinca od 17.30 sati na zadarskom Adventu, održavat će se ocjenjivanje eno-gastro ponude na adventskim kućicama. Ocjenjivanje se vrši u angažmanu Udruge Vinum, čiji stručni žiri već godinama ocjenjuje adventsku ponudu. Ocjenjivanje je pokrenuto prije nekoliko godina od strane Ivana Stiblika (sommelier 3. razine i organizator Zadar Wine Festivala) i Manuele Plohl (WSET 3. razine i osnivač udruge Vinum). Prve godine ocjenjivala se samo ponuda pića na Adventu, a već sljedeće godine došlo je do proširenja na gastro ponudu. Tako će se ove godine ocjenjivanje vršiti u sljedećim kategorijama:

- Najbolje kuhano vino zadarskog Adventa

- Najbolja ponuda pića zadarskog Adventa

- Najbolje slano jelo zadarskog Adventa

- Najbolje slatko jelo zadarskog Adventa

- Najbolje fast food jelo zadarskog Adventa

- Najugodnije iznenađenje zadarskog Adventa

 

Ocjenjivački žiri čine Gastro team i Eno team udruge Vinum. Gastro team predvodi Renato Kraljev, naš proslavljeni zadarski chef, a tu su još mnoga druga vrijedna imena hrvatske gastronomije, poput Marka Perića, Maria Arbanasa, Josipa Vrsaljka, Tomislava Karamarka, vinskog i gastro poznavatelja Roberta Plohla (WSET 2. razine). Eno team čine već spomenuti organizatori Manuela Ploh i Ivan Stiblik, a tu su i Filip Erceg (WSET 2. razine i predsjednik Udruge Vinum), Matko Bačinić (vinski poznavatelj) te Sanja Bubičić (WSET 1. razine i viša stručna suradnica za turizam). Predviđen je i nagradni fond za najbolje po kategorijama, a on će se sastojati od priznanja Udruge Vinum i prigodnih nagrada za prvoplasirane u kategorijama koje je osigurala Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Turisthotelom koji nagrađuje sa ulaznicama za Doček Nove godine u Saturnusu, s Ilirijom Biograd koja daruje ulaznice za koncert Parnog Valjka u Arsenalu te s Falkensteinerom koji dariva odmor u Wellnessu.

 

 

 

20. travanj 2024 02:19