StoryEditorOCM
ĐiradaVIDEO: U PETAK U ZADAR DOLAZE HERETICI

Erotic Biljan & His Heretics praše u petak u D8 Rock cafeu, pripremite se na energičnu svirku...

Piše Zadarski.hr
15. siječnja 2019. - 18:28
Biljani D8 poster

U malom prostoru D8 Rock Caffea u petak se opet sprema veliki koncert. U Zadar stižu predvodnici domaćeg garažnog rocka - Erotic Biljan & His Heretics - u omiljenom bikerskom okupljalištu otprašit će jednu od ovogodišnjih slavljeničkih svirki.

Kada je rock 'n' roll u pitanju, s Hereticima je stvarno vrag odnio šalu. Odrješitost punka u kombinaciji sa sirovom energijom bazičnog rocka i bluesa, distorzirani riffovi i garažna estetika u pravilu detoniraju ispred slušatelja. Dodajmo još nepopravljivu predanost članova zagrebačkog benda i ustrajnost u propovijedanju žanrovskih postulata i eto pozivnice s pokrićem. Na njoj piše i da će Heretici 18. siječnja u D8 Zadranima svirati u sklopu obilježavanja 20 godina postojanja.

S tri albuma, od toga jednim na vinilu, i više kompilacija, Biljan i družina su prvenstveno koncertni bend koji se svakim nastupom unosi u lice i tjera krv u glavu. Nisu uzalud nastupali kao potpora najvećim nositeljima žanra tijekom svoje karijere, od MC5, Supersuckers do Queens of the Stone Age, nisu uzalud nastupi od Austrije, Češke, Njemačke, Engleske do regije i svih krajeva Hrvatske. Svi posjetitelji njihovih koncerata znaju da u rif stoje uz bok svojim američkim i švedskim garage i punk uzorima.

Heretici u D8 Rock Caffeu praše od 22 sata, a ulaz je slobodan.

 

20. travanj 2024 11:15