StoryEditorOCM
ĐiradaU ZADRU

Evo koje sve usluge nudi Gradska knjižnica u vrijeme koronavirusa

Piše GK Zadar
17. travnja 2020. - 15:12

Gradska knjižnica Zadar na svom YouTube kanalu i profilima društvenih mreža Facebook i Instagram svakodnevno objavljuje preporuke knjiga te video-preporuke za čitanje online dostupne građe te preporuke za glazbu i film koji se mogu gledati od kuće. Virtualno je nastavljen projekt poduke osnovnog korištenja sustava e-Građani – Postani e-Građanin uz pomoć Knjižnice te je na YouTube kanalu Knjižnice dostupan video materijal kojim korisnici imaju mogućnost online poduke (Preuzimanje domovnice, Preuzimanje laboratorijskog nalaza, Predaja zahtjeva za e-Propusnicu i dr.).

Dostupan je sadržaj digitalizacijskog projekta Delmata namijenjen učenicima, studentima, glazbenicima, etnomuzikolozima ili široj javnosti za upoznavanje s hrvatskom glazbenom baštinom, istraživanje, eksperimentiranje ili kao inspiracija za kreativan rad. Omogućen je pristup različitim online kulturnim sadržajima, prema kategorijama - knjige, poezija, filmski materijal, notni zapisi, slikarstvo i dr.

Na mrežnoj stranici Knjižnice moguće je pogledati online izložbe iz naše Zavičajne zbirke: Zadarski bedemi kroz prošlost, Arheološki nalazi iz prapovijesti zadarskih web-stranica i Trenutci iz prvih 10 godina Ogranka "Aleksandar Stipčević" - Arbanasi.

Novost je i uspostava stranice ZadaRetro s obiljem digitalnog materijala o Zadru i njegovoj prošlosti autora poznatog zadarskog novinara i publiciste Abdulaha Seferovića Sefija nakon što je s autorom potpisan ugovor o suradnji.

U suradnji s Kazalištem lutaka Zadar svakodnevno se virtualno čitaju slikovnica za djecu. Glumci-lutkari čitaju slikovnice koje su odabrali i preporučili knjižničari Gradske knjižnice Zadar. Video snimke mogu se pratiti na YouTube kanalu Kazališta lutaka Zadar i Facebook stranici Gradske knjižnice Zadar, od ponedjeljka do petka u 18 sati te u nedjeljom u 11 sati.

25. travanj 2024 18:42