StoryEditorOCM
ĐiradaDVODNEVNA MANIFESTACIJA

Evo rasporeda Dana otvorenih vrata zadarskih udruga

Piše Zadarski.hr
23. svibnja 2017. - 13:26
UDRU1.JPG

U sklopu događanja „Dani otvorenih vrata Udruga 2017" 25.5. i 26.5.2017. Udruga za ruralni razvoj „Ravni kotari" zainteresiranim građanima otvoriti će svoja vrata na nizom događanja gdje će predstaviti svoj rad i održati predavanje „Ljekovito bilje u maslinicima".

Informativno otvoreni od 9 do 20 sati za svu zainteresiranu javnost - Predstavljanje rade udruge, aktivacija novih članova, razmjena iskustva postojećih i novih korisnika.

17 sati -Predavanje Ljekovito bilje u maslinicima - predavač Božo Surać mag.ing.agr.

Kroz predavanje će se objasniti koje ljekovite biljke potpomažu uzgoj maslinika i štite ga od bolesti i štetnika i što se preporuča maslinarima za sadnju kako bi potaknuli održavanje biološke ravnoteže u masliniku i smanjili upotrebu sredstava za zaštitu bilja. Sudionici će saznati kako uspješno uzgojiti ljekovite biljke između maslina i povećati isplativost maslinika.

Ova edukacija je dio projekta „Eko-Oliva" kojeg financira Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša.

Projekt ima za cilj podignuti ekološku svijest građana za očuvanjem okoliša u gradu poticanjem ekološke proizvodnje i povećanjem bioraznolikosti.

Kroz predavanja i radionice želimo educirati građane grada Zadra kako smanjiti upotrebu sredstava za zaštitu bilja na maslini poticanjem sadnje ljekovitih biljaka. Projekt Eko Oliva odabran je temeljem provedenog Javnog natječaja za financiranje projekata udruga Upravnog odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša na području Grada Zadra za 2017. godinu u području zaštite okoliša, prioritetno područje 4. - održivi razvoj i ekološka proizvodnja hrane

26.5.2017.

Informativno otvoreni od 9 do 16 sati za svu zainteresiranu javnost - Predstavljanje rade udruge, aktivacija novih članova, razmjena iskustva postojećih i novih korisnika. Informiranje o europskim i nacionalnim fondovima - Mogućnosti financiranja - zainteresiranim posjetiocima ćemo predstaviti mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020 i nacionalnih fondova vezano za razvoj poljoprivrede i turizma.

Mjere Ministarstva turizma „Konkurentnost turističkog gospodarstva", mjere iz Programa ruralnog razvoja (6.1.Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, 6.2. i 6.4. Ulaganje u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti ,6.3.Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava) i mjere Zadarske županije Odjela za poljoprivredu.


 

04. svibanj 2024 05:26