StoryEditorOCM
ĐiradaU NEDJELJU

Fešta od šokola je uvrštena među 100 najznačajnijih manifestacija Hrvatske - evo kad je završna večer

Piše Zadarski.hr
14. srpnja 2023. - 10:55

Završna večer najpoznatije gastronomske manifestacija Zadarske županije Ninske šokolijade ove će se godine održati u nedjelju 16. srpnja.

Fešta od šokola jedinstvena je manifestacija u Hrvatskoj, a njezina najveća vrijednost je očuvanje nematerijalnog kulturnog dobra, vještine izrade jedinstvenog autohtonog gastronomskog proizvoda Ninskog šokola. Pokrenuta u 2003. s ciljem spašavanja i očuvanja tradicije, razvila se u jednu od najjačih gastro-etno-sajamskih manifestacija Zadarske regije, a uvrštena je među 100 najznačajnijih manifestacija Hrvatske. Organizator je Turistička zajednica Grada Nina.

Ninska šokolijada je jedinstvena manifestacija koja ima više aktivnosti. Započinje podjelom mesa natjecateljima – čuvarima baštine, u siječnju, a završava u srpnju kada se odabiru najbolji šokolari i priređuje gastronomska i sajamska priredba s eko i etno obilježjima te degustacijska priredba.

Na fešti će sudjelovati i brojni izlagači iz regije, kontinenta i inozemstva. Tako će osim što će imati priliku degustirati šokol, posjetitelji moći potražiti razne eko proizvode mnogih izlagača već od 19 sati na Višeslavovom trgu u Ninu.

Ni zabavnog programa neće nedostajati jer će večer biti ispunjena nastupima KUD-ova iz Zadarske županije, te folklornog društva iz Slovenije FD Rožmarin Dolena.

U 21 sat na ljetnoj pozornici započet će dugo očekivani trenutak proglašenja najboljeg natjecatelja za šokolara 2023.

Završni glazbeni užitak organiziran je od 22:30 na Višeslavovom trgu.

06. svibanj 2024 04:39