StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU PREDAVANJE

Frane Herenda govorit će o važnosti kontrole stresa u prevenciji kroničnih bolesti, u sklopu obilježavanja Europskog dana prava pacijenata

Piše Zadarski.hr
2. svibnja 2022. - 21:09

Udruga za zaštitu i promicanje prava pacijenata Zadarski pacijent Zadarske županije organizira, u sklopu obilježavanja Europskog dana prava pacijenata, predavanje koje će održati magistar farmacije Frane Herenda pod nazivom "Važnost kontrole stresa u prevenciji kroničnih bolesti."

Predavanje će se održati izložbenoj dvorani Kneževe palace u srijedu 4. svibnja s početkom u 10,30 sati.

Udruga za zaštitu i promicanje prava pacijenata „Zadarski pacijent” želi podsjetiti građane Zadra i Zadarske županije na EU Dan prava pacijenata kako bi u središte pozornosti doveli sustav zaštite i promicanja prava pacijenata, posebno aktualnih u ovo doba pandemije koronavirusa.

Ove godine jedno od prvih predavanja u ciklusu posvećenom građanima i javnosti, udrugama i institucijama održat će magistar farmacije Frane Herenda koji je radno iskustvo stjecao najprije u marketingu i prodaji farmaceutskih tvrtki a zatim se specijalizirao i posvetio području fitoaromaterapije. Savjetnik je za široko područje prevencije i biljne pripravke, održava edukacije i radionice iz fitoaromaterapije diljem Hrvatske, proizvodi i priprema i vlastite ljekovite preparate. Osim biljaka, pisanje je njegova velika ljubav, poznat je Zadranima po brojnim kolumnama, te knjigama  1202. Roman o križarskoj opsadi Zadra i Soba 909. U predavanju i kasnijem razgovoru predočit će važnost i značaj biljnih preparata u prevenciji kroničnih bolesti, ali i ublažavanju i otklanjanju stresnih posljedica u vremenima koronavirusa.

- Naš je cilj podsjetiti da ne zaboravimo načela humanosti i dobrote. Budimo dobri prema bolesnicima, i to ne samo danas. Odvojimo malo vremena za neki telefonski poziv, za posjet bolesnicima, poučite djecu i mlade koliko su lijepa riječ i pažnja također ljekoviti, posebice u trenucima bolesti, poručila je dr. med. Dubravka Finka, predsjednica Udruge "Zadarski pacijent."

20. travanj 2024 04:07