StoryEditorOCM
ĐiradaCINAZ

Gastronomsko putovanje kroz raznolikosti europske kuhinje "Okusi Europe: Kulinarska Avantura"

Piše Zadarski.hr
4. listopada 2023. - 14:22

Zadarski Eurodesk multiplikator, Udruga CINAZ, i ove godine se uključuje u obilježavanje velike europske kampanje „Time to Move“ u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU koja u listopadu diljem Europe informira mlade o mogućnostima volontiranja, stažiranja, studiranja i putovanja.

CINAZ nastavlja i ove godine s obilježavanjem europske kampanje s ciljem poticanja mladih na mobilnost i informiranje o mogućnostima za volontiranje, stažiranje, studiranje i putovanje u Europi i izvan nje. Tim povodom, CINAZ organizira natječaj za mlade pod nazivom "Okusi Europe: Kulinarska Avantura".

Pozivamo sve mlade istraživače i ljubitelje dobre hrane na gastronomsko putovanje koje će vas odvesti kroz raznolikosti europske kuhinje. "Okusi Europe: Kulinarska Avantura" je aktivnost koja će obogatiti vaše nepce, potaknuti vašu znatiželju i omogućiti vam da istražite bogatstvo kulture, tradicije i okusa Europe.

O čemu se točno radi?

"Okusi Europe: Kulinarska Avantura" je inicijativa koja mladima pruža priliku da dublje zarone u europsku kuhinju i gastronomske tradicije različitih europskih zemalja. Pozivamo mlade da odaberu jednu od prekrasnih europskih destinacija koju su posjetili ili koja ih intrigira, a zatim istraže njihovu kuhinju kroz pripremu autentičnog jela. Ova aktivnost dio je europske kampanje "Time to move" uz podršku Eurodeska, koja promiče aktivno sudjelovanje mladih u europskim mogućnostima, uključujući volontiranje, stipendije i razmjene mladih.

Kako sudjelovati?

Vaša avantura počinje odabirom europske zemlje koja vas privlači. Zatim istražite priču i povijest jela koje ste odabrali kako biste bolje razumjeli zašto je ono autentično za tu zemlju. Upoznajte se s kulturom i tradicijom jela, otkrijte zanimljive činjenice i tajne koje se kriju iza svakog okusa. Nakon toga, stvorite vlastitu gastronomsku čaroliju u svojoj kuhinji. Pripremite autentično jelo, uslikajte ga te uz fotografiju podijelite i svoje iskustvo. Prijavu na natječaj ćete poslati na adresu cinaz.info@gmail.com s naznakom "Okusi Europe: Kulinarska Avantura". Uz fotografiju jela, pošaljite nam i priču o putovanju, povijesti jela i zanimljivosti o zemlji iz koje potječe, zajedno s pet činjenica povezanih s tom zemljom.

Najbolja jela i priče bit će nagrađeni posebnim nagradama, a prijaviti se možete do 20. listopada!

04. svibanj 2024 06:00