StoryEditorOCM
Đirada"ĐIR OKO BORIKA"

Iduće subote 50-tak zadarskih ljubitelja motora i auta kreće prema Grobniku: "Želja nam je osvježiti sjećanje na Veliku utrku Jugoslavije"

Piše MGM
4. lipnja 2021. - 13:10

Brojni članovi, simpatizeri i prijatelji Facebook grupe "Đir oko Borika", ljubitelji motora i automobila, najavili su svoj odlazak na moto susret Zadar-Grobnik-Opatija sljedeće subote, 12. lipnja. 

Kako nam je pojasnio idejni začetnik i organizator susreta, Duško Brala, cilj tog izleta je osvježiti sjećanja i uspomene na Veliku nagradu Jugoslavije koja je u to doba bila kao Formula 1 za moto utrke. 

image
Nekad se ovako išlo na Grobnik
D.Brala

- Svi se mi stariji motoristi rado prisjećamo dana kad smo odlazili na Grobnik pratiti Grand Prix na Grobniku. Često u našu FB grupu objavljujemo slike iz tih godina, komentiramo i uživamo u uspomenama. Posljednja se takva utrka održala 1990. godine - rekao je Brala te dodao kako će prije dolaska na Grobnik, ove nedjelje 6. lipnja, imati mali test grupne vožnje.

- Idemo đir do Skradina gdje ćemo se nakon vožnje i okrijepiti. Za Grobnik očekujem oko 50-tak sudionika, što je super brojka! Kreće se od kafića Yachting na Boriku u 9 sati ujutro – najavio je Brala i pozvao sve zainteresirane da im se pridruže. 

image
Grad Prix Jugoslavije 
D.Brala
17. travanj 2024 22:50