StoryEditorOCM
ĐiradaKONCERTNI URED ZADAR

Idućega utorka u Providurovoj palači ekskluziva za glazbene sladokusce: Goran Cetinić Koća i Piero Malkoč iz Splita priredit će čaroban nastup uživo

Piše M.K.
29. studenog 2023. - 21:57

Idućega tjedna, u utorak 5. prosinca, u Polivalentnoj dvorani Providurove palače održat će se koncert za glazbene sladokusce i sve one koji znaju što je kvalitetna glazba i nadahnuta izvedba.

U Zadar stižu Goran Cetinić - Koća i Piero Malkoč iz Splita koji će svirati jazz i klasičnu gitaru, kontrabas i moog sintisajzer, Na programu su izvedbe poznatih skladbi: P. Simon, M. Petrucciani, M. Davis, G. Harrison, J. Lennon - P. McCartney, kao i autorske kompozicije Gorana Cetinića-Koće, Piera Malkoča, koje će izvoditi na nadahnut, nepredvidljiv i kreativan način koji slušatelje ostavlja bez daha i uvlači ih u čaroban glazbeni svijet.

Svestrani glazbenici već su dugo prisutni na splitskoj sceni, a donose eklektičnu pjesmaricu u rasponu od Beatlesa, preko Milesa Davisa i Michela Petruccianija, do vlastitih skladbi, u ruhu jazz, etno i synth zvuka.

Splićanin Goran Cetinić-Koća bio je samouki glazbenik sve do 22. godine kad se počeo baviti klasičnom gitarom koju je naposljetku diplomirao na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2018. godine. Član je Splitskoga gitarskog kvarteta, ali i brojnih jazz i blues bendova. Samozatajan i nenametljiv, usmenom se predajom publike prometnuo u jednog od vodećih dalmatiskih blues i jazz ambasadora.

U Zadru je dobro poznat vjernoj publici za koju je nekoliko puta svirao po klubovima Zadra u različitim varijacijama i sastavima, u rasponu od bluesa, preko rocka do jazza.

Piero Malkoč diplomirao je kontrabas na glazbenoj akademiji u rodnoj Ljubljani, gdje je i započeo njegov interes za suvremenu glazbu. Godine 2006. postaje članom Slovenske filharmonije, a dvije godine kasnije Orkestra mariborske opere. Bavio se glazbom i za kabaret i kazalište, a 2010. godine postaje vođa dionice kontrabasa Opere Hrvatskog naradnog kazališta u Splitu.

Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice se mogu kupiti i online.

02. svibanj 2024 22:25