StoryEditorOCM
ĐiradaU NEDJELJU

Ispravak najave: projekcija filma ‘Zadarski memento‘ zbog lošeg vremena održat će se na drugoj lokaciji

Piše Zadarski.hr
17. rujna 2021. - 15:05

U sklopu INFO DANA projekta REVIVAL, u organizaciji Sveučilišta u Zadru, u nedjelju 19. rujna, s početkom u 20 sati, organizirat će se prikazivanje filma "Zadarski memento", na novoj lokaciji u Kneževoj palači na adresi Poljana Šime Budinića 3, zbog najavljenog lošeg vremena. S obzirom da moramo voditi računa o epidemiološkim uvjetima, molimo sve zainteresirane da svoj dolazak najave na e-mail: mperovic@unizd.hr ili broj mobitela 091 5499307.

Filmu će, od 19 sati prethoditi predstavljanje rezultata projekta Revival kao i projekcija kratkog filma „Marko“ redatelja Marka Šantića, uz gostovanje novinara, redatelja, predavača i direktora Motovun film festivala Igora Mirkovića na kojem je film Marko ove godine prikazan.

Povjesničarka umjetnosti doc.dr.sc. Antonija Mlikota i redatelj Igor Mirković u kratkom razgovoru osvrnut će se na tematiku domovinskog rata kroz film Marko i tematiku filma koji prikazuje burnu zadarsku povijest u razdoblju između dva svjetska rata, razdoblja u kojem se grade zadarski bunkeri.

Kroz projekt Revival u Zadru će se revitalizirati jedan bunker i njegov okoliš na Vidikovcu, koji će postati multifunkcionalni prostor za održavanje manjih događanja te dio nove turističke rute.

26. travanj 2024 03:27