StoryEditorOCM
ĐiradaPROVIDUROVA PALAČA

Izloženi radovi mališana iz Zadra i Koprivnice: nacrtali su EU projekte

Piše Zadarski.hr
4. srpnja 2023. - 09:30

Umjetnički prikaz projekata financiranih EU sredstvima možete do 14. srpnja 2023. godine pogledati u predvorju Gradske knjižnice Zadar – Ogranak Grad (Providurova palača). Izloženi radovi nastali su na radionicama za učenike nižih razreda osnovne škole održanima u Zadru i Koprivnici.

„Nacrtaj EU projekt“ zajednička je aktivnost koju su proveli EUROPE DIRECT Zadar i EUROPE DIRECT Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar i Knjižnicom i čitaonicom "Fran Galović" Koprivnica.

Zadarska i koprivnička knjižnica organizirale su likovne radionice za djecu pod nazivom „Nacrtaj EU projekt“. Mladim umjetnicima – učenicima nižih razreda osnovne škole po tri EU projekta iz njihove sredine predstavili su djelatnici knjižnica i EUROPE DIRECT centara. Mališani su nakon toga crtali svoju viziju predstavljenih projekata.

Zadarskim mališanima tako su prezentirani projekti:

· „Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok“ – projekt koji je uključivao rekonstrukciju i dogradnju Obale kralja Petra Krešimira IV., gata i Liburnske obale;

· „Zadar baštini“ – projekt koji je uključivao rekonstrukciju i uređenje Providurove palače i Bedema zadarskih pobuna;

· „Uključi se knjigom“ - projekt koji je uključivao unaprjeđenje sustava knjižnice na kotačima kroz nabavu bibliokombija.

EUROPE DIRECT Zadar i EUROPE DIRECT Koprivničko-križevačke županije dio su mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio EU mreže centara. Ovi centri približavaju aktivnosti i mogućnosti Europske unije ljudima.

Mrežom upravlja Europska komisija, a zadarski centar dio je Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, dok je koprivnički dio Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije - PORA.

Radovi nastali na likovnim radionicama bit će izloženi u Zadru i Koprivnici. Istovremeno će u Zadru biti izloženi radovi nastali u oba grada, a nakon toga cijela izložba seli u Koprivnicu.

Radionice i izložbe dio su kampanje kojom se obilježava 10. obljetnica članstva Hrvatske u Europskoj uniji.

27. travanj 2024 08:54