StoryEditorOCM
ĐiradaJEDNOSTAVNI I MOĆNI

Jedan od najzanimljivijih koncerata na početku 2022. godine u Zadru moći će se čuti u Nigdjezemskoj, u subotu 12. veljače nastupa sastav Trokut

Piše M.K.
1. veljače 2022. - 22:07

Jedan od najzanimljivijih koncerata na početku 2022. godine u Zadru, moći će se čuti u Nigdjezemskoj.

U subotu 12. veljače nastupa sastav Trokut.

Trokut je jednostavan, ali moćan geometrijski oblik koji predstavlja zajedništvo petero glazbenika koji stapaju suvremeni jazz, elektronsku glazbu, rock i trip-hop u nešto svježe i jedinstveno.

Glazba koju bend stvara je intenzivna, višeslojna i eksperimentalna, ali uvijek uspijeva zadržati jednostavnost i pristupačnost.

 

Bend je nastao 2018. godine i čine ga Ana Čop na vokalu i synthesizerima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima. Do sada su nastupili na nizu renomiranih festivala Hrvatskoj i Sloveniji, poput 62. Jazz festivala Ljubljana, 31. Muzičkog biennalea Zagreb i MENT festivala.

U jesen 2020. godine izdali su od strane kritike hvaljen album Shapeless za nakladnika Rika Muzika iz Londona.

Godine 2021. njihov album Shapeless nominiran je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma elektroničke glazbe, dok su kao skupina nominirani za nagradu Rock&Off u kategoriji Jazz&Off.

Trokut je hvalevrijedan projekt. Njihova muzikalnost nadilazi tehnički perfekcionizam - ona se nalazi u emociji, atmosferi i doživljaju. Uz razne utjecaje, stvorili su prepoznatljiv zvuk koji je spoj tradicionalnog i modernog, na najbolji mogući način - napisala je Maja Trstenjak, Sound Report.

Trokut nam je za vrijeme koncerta u KSET-u otkrio svoj najjači adut, a to je njihova neponovljiva kemija, uzajamno razumijevanje, skladno glazbeno nadopunjavanje i odsustvo ega. To je kvaliteta koja čini značajnu razliku i pridonosi glazbenom uspjehu. O njoj mnogi bendovi sanjaju, a rijetki ju zaista ostvare - mišljenja je Helena Kezerić, Glazba.hr

koncert se održava u prostoru Nigdjezemske u subotu 12. 02. od 20 do 24 sata.

 

Obavezne su Covid potvrde, potvrde o preboljenju ili negativan test.

Mole se svi posjetitelji da se drže nužnih epidemioloških mjera.

18. travanj 2024 07:28