StoryEditor
ĐiradaDESET POLAZNIKA

Josipa Štulić vodila radionicu Zadarskog plesnog ansambla

Piše Zadarski.hr
30. ožujka 2021. - 13:53
Zadarski plesni ansambl

U ponedjeljak navečer je u dvorani Zadarskog plesnog ansambla održana prezentacija radionice suvremenog plesa koju je posljednja dva tjedna vodila Josipa Štulić, članica Zadarskog plesnog ansambla s diplomom plesne akademije u Salzburgu i bogatim plesnim iskustvom na pozornicama Hrvatske i Europe. Osim što je sudionik brojnih plesnih predstava, Josipa se bavi koreografijom, edukacijom i pedagoškim radom, scenskim pokretom, pjevanjem i glumom, godinama je voditeljica plesnih programa Ansambla, a između ostalog autorica je prvog zadarskog flashmoba te ima iskustva s tematski raznolikim radionicama za zainteresiranu javnost.

Ovo je treća u nizu radionica u okviru ovogodišnje Edukativne platforme koju Zadarski plesni ansambl u suradnji s Upravnim odjelom za kulturu i šport, provodi godinama za obuku svojih članova, a također i za sve ostale sudionike plesne scene u Zadru i Hrvatskoj. I ove godine, kao i prošle bit će održano tijekom godine osam radionica koje će, neke već jesu, realizirati profesionalni plesni umjetnici, koreografi i plesni pedagozi iz zemlje i svijeta: Filipa Bavčević, Kalliopi Siganou, Josipa Štulić, Marin Lemić, Ana Mrak, Ida Jolić, Branko Banković i Matea Bilosnić.

Deset polaznika pred malobrojnom publikom prezentiralo je dvotjedni intenzivan rad na plesnom materijalu koji se sastoji od sekvencionalnog uključivanja dijelova tijela, putanje pokreta koje prolaze kroz tijelo, a sve kroz zadane koreografske sekvence i improvizacijske sesije.

Naredna radionica će se održati od 5. do 10. travnja, a vodit će je u Zadru vrlo popularan, Marin Lemić.

Edukativni program kojeg organizira Zadarski plesni ansambl održava se, kao što je već napomenuto, uz podršku Grada Zadra i Zaklade Kultura nova.

20. travanj 2021 13:14