StoryEditorOCM
ĐiradaUTORAK U HNK

Kazalište Moruzgva gostuje s komedijom "Majstori" prema tekstu Ane Tonković Dolenčić i u režiji Krešimira Dolenčića

Piše Zadarski.hr
18. ožujka 2022. - 13:15

U utorak, 22. ožujka u HNK Zadar u 20 sati pogledajte komediju MAJSTORI, Kazališta Moruzgva prema tekstu Ane Tonković Dolenčić i u režiji Krešimira Dolenčića.

Igraju: Ecija Ojdanić, Dražen Bratulić, Ivan Colarić, Matija Šakoronja i Petra Dugandžić.

Radnja predstave događa nakon potresa u centru Zagreba i u vrijeme (ili nedugo nakon) pandemije koronavirusom. Prateći sudbine i odnose stanara u jednoj zgradi pod zaštitom, akteri same radnje su i njihovi majstori koji su oduvijek bili i ostali „posebna vrsta“. Nema čovjeka koji makar jednom u životu nije gubio živce zbog nekog, makar i najmanjeg, kućnog popravka. Što su zahtjevi veći, situacija se sve više komplicira. Svako kašnjenje uzrokuje domino efekt i posljedično, financijski gubitak.

Nekadašnji operni studio u suterenu sumnjivi poduzetnik adaptira u narodnjački klub, iz visokog prizemlja iseljen je odvjetnički ured i taj prostor privremeno koristi građevinska tvrtka, na prvom katu jedan paranoik preuređuje svoj prostor u sklonište od biološkog i atomskog rata, a u nedavno adaptiranom potkrovlju jedna žena sanira štetu nastalu od potresa i pokušava nastaviti sa životom nakon mučne rastave…

 

30. travanj 2024 14:43