StoryEditorOCM
ĐiradaU KNEŽEVOJ PALAČI

Kino Zona vam ove srijede dovodi urnebesnu francusku komediju „Pušenje uzrokuje kašalj‘‘

Piše Zadarski.hr
14. ožujka 2023. - 08:29

Program „Ženijalnih dana“ je za nama, a već u srijedu nam kreće i drugi tradicionalni program „Mjesec Frankofonije“! Nakon niza izvanrednih, ali i tematski poprilično teških drama, osmijeh ćemo vam na usta vratiti zahvaljujući uvrnutoj komediji „Pušenje uzrokuje kašalj‘‘!

Skupina superherojskih osvetnika naziva „Duhanske snage“ nalazi se pred raspadom. Nakon razarajuće bitke protiv zlonamjerne ogromne kornjače, „Duhanske snage“ moraju ponovno pronaći zajedništvo koje ih je nekad krasilo. Upravo zbog toga vođa skupine predlaže im da odu na zajednički odmor u trajanju od tjedan dana kako bi povratili uzajamno povjerenje, ali i obnovili snagu za novo spašavanje svijeta, ovoga puta protiv Lezardina, najokrutnijeg vladara svemira koji je odlučio uništiti planet Zemlju.

Komična znanstveno fantastična horor antologija Quentina Dupieuxa premijerno je prikazana na prošlogodišnjem Cannesu u posebnoj „ponoćnoj“ sekciji, a reakcije kritike i publike bile su fantastične. Redateljeve priče znaju kako prihvatiti ekstremno nasilje i pretvoriti ga u sarkazam i komediju, često koristeći nežive predmete da odražavaju ljudske nedostatke, a istovremeno otvoreno pozivaju kako likove tako i publiku da se opuste i prihvate stvari onakvima kakve jesu.

Glumačku ekipu predvode Gilles Lellouche, Vincent Lacoste, Anaïs Demoustier, Jean-Pascal Zadi, Oulaya Amamra i Olivier Afonso, a valja naglasiti i kako se Dupiexov film našao među kandidatima za najbolji film na prestižnom žanrovskom međunarodnom festivalu Sitges.

‘‘Pušenje uzrokuje kašalj‘‘ je na rasporedu u srijedu 15. ožujka s početkom od 20 h, ovog puta u Koncertnoj dvorani Kneževe palače. Ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

*Program „Mjesec Frankofonije“ održava se u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj i Kino Mrežom

14. ožujak 2023 08:30