StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU

Kino Zona vam u srijedu dovodi jedan od filmova godine, fantastičnu dramu ‘‘Aftersun‘‘!

Piše Kino Zona
28. veljače 2023. - 08:55

Nakon svečane promocije knjige ‘Geography of Horror- Spaces, Hauntings and the American Imagination‘ sveučilišnog profesora Marka Lukića, Kino Zona se u srijedu 01. ožujka vraća kinotečnom programu uz jedan od najhvaljenijih filmova prošle godine, gorko slatku dramu Charlotte Wells, ‘‘Aftersun‘‘!

Dvadeset godina nakon idiličnog ljetovanja, koje je provela s ocem u turskom odmaralištu, Sophie se prisjeća njihova zajedničkog putovanja. Praznine između kućnih snimaka ispunjava stvarnim i izmišljenim sjećanjima kako bi upotpunila sliku oca kojeg nikada nije u potpunosti poznavala.

Premijerno prikazan na Međunarodnom tjednu kritike u Cannesu, dugometražni igrani debi Charlotte Wells započeo je svoj iznimno uspješan festivalski put koji mu je do danas donio čak 68 nagrada i impresivnih 157 nominacija uključujući i onu za najbolju mušku ulogu na nadolazećim Oskarima.

Priča o zajedničkom ljetovanju oca i kćeri prava je emotivna bomba koja je s lakoćom podjednako osvojila srca publike i kritike, a posebna doza hvale otišla je na račun glavnih glumaca, Paula Mescala i mlade Frankie Corio. Tematski se dotiče tema očinstva, depresije i akumuliranih osjećaja ljubavi i tuge koji se međusobno sudaraju.

‘‘Aftersun‘‘ je na rasporedu u srijedu 01. ožujka s početkom od 20 h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 

 

 

26. travanj 2024 06:42