StoryEditorOCM
ĐiradaPREDAVANJE U 20 SATI

Kod planinara ovu srijedu dolazi Feručo Lazarić koji planinari unatoč potpunoj sljepoći i svima poručuje: "Život je lijep i kad si slijep!"

Piše M.K.
15. studenog 2023. - 08:45

Feručo Lazarić je jedan od onih ljudi zbog kojih mnogi – progledaju. Iako je Feručo slijep, jer je u 40. godini života oslijepio zbog bolesti očiju (ablacije mrežnice), svojim životnim primjerom je mnogima pomogao da bolje vide. On je i vizionar… vidio je kako će potaknuti druge. Kako? Tako što je, unatoč potpunoj sljepoći, počeo – planinariti.

I to kako planinariti… Osim što planinari, objavio je i knjige "Planinarenje na slijepo" i "Na drugi način lijepo", a popeo se na Triglav, Karpate, pa čak i Olimp u Grčkoj. Propješačio je i Via Adriaticu, 1100 km dugu pješačku stazu od Istre do Dubrovnika, dok mu je posljednji pothvat bio uspon na Kilimanjaro kojeg je pomogao i Lions club Poreč.

image

Feručo Lazarić

Pd Paklenica/Slobodna Dalmacija

Feručo je čovjek enormne životne energije i optimizma. 

O sljepoći sam Feručo kaže:

- Sljepoća kao prednost! Sljepoća je bez sumnje veliki nedostatak i težak invaliditet. No, zagrebemo li malo ispod površine otkrit ćemo da nije baš tako već da naslov ima smisla.

Predavanje počinje u 20 h

Ulaz je slobodan! 

26. travanj 2024 19:31