StoryEditorOCM
Đirada#NEVERSTOPDANCING

Konačno pravi coronaparty: Zadarski DJ-evi pripremaju live koncert koji će se slušati preko Fejsa! Poseban set snimat će i na Pozdravu Suncu...

Piše Matea Gugić
17. travnja 2020. - 13:10
U subotu od 18 sati možete uživati u ritmu elektronske glazbe u udobnosti vašeg doma i pratiti najpoznatiji zalazak sunca Fb Screenshot

Kako bi lakše podnijeli izolaciju, Talijani i Španjolci, ali i drugi stanovnici mnogih europskih i svjetskih zemalja, okrenuli su se – glazbi. Plesalo se po balkonima, krovovima, vrtovima... Pokazalo se tako još jednom kako glazba spaja, koliko god bili udaljeni jedni od drugih, kako vraća osmijeh na lice i kako, bar na trenutak uz dobar ritam, možemo zaboraviti na sve brige i probleme stvarnog svijeta.

Vjerujemo kako su i mnogi zaljubljenici u elektronsku glazbu na početku cjelokupne situacije bili razočarani i tužni jer su mnogobrojni koncerti otkazani za neke bolje dane. No, jedan se zagrebački DJ dosjetio kako popularnu elektronsku glazbu donijeti u svačiji dom, jednim klikom, na malo drugačiji način.

- Željeli smo, kao i uvijek do sad, biti originalni, tako ga nismo htjeli da nam se DJ-i snimaju u vlastitim sobama ili studijima. Željeli smo ljudima koji će nas slušati omogućiti uz to i predivan pogled. Mi inače sviramo na najatraktivnijim lokacijama u Hrvatskoj, a u tom smo tonu htjeli i nastaviti – istaknuo je Drago Vukelić, osnivač „BSH events“, organizacije za partyje i festivale.

Zato ne čudi činjenica da su za svoj prvi open air izabrali Zadar.

- Prošli je vikend održan prvi live set pod nazivom #NeverStopDancing u poznatom zagrebačkom klubu, Johannu Franku, koji je bio potpuno prazan. Ipak, pratilo nas je oko šest tisuća ljudi. Sad lagano krećemo uzlaznom ptanjom, znam da će ih biti sve više. Odlučili smo da prvi grad nakon Zagreba bude Zadar gdje smo ovaj tjedan već snimili dio za live set koji će biti dostupan on-line, na našim Facebook stranicama, ove subote od 18 sati. Sviraju čak dva DJ-a, DJ Mony, vaš Zadranin i zagrebački DJ Pablo Panda. Snimali smo na jednom krovu, tako da se iza naših DJ-eva vidi cijeli grad na dlanu, dok u pozadini zalazi sunce. Ipak se zna gdje je najpoznatiji zalazak – rekao je Drago uz osmijeh te dodao kako su u pregovorima sa Županijskim stožerom i Gradom Zadrom da im se omogući snimanje na Pozdravu suncu.

image
DJ MONI
Filip Brala

- Još čekamo dozvole, no ja vjerujem da ne bi trebalo biti problema tako da sljedeći tjedan, u podjeljak ili utorak, snimamo poseban set na najpoznatijoj instalaciji u Hrvatskoj. Dok svira more, svirat ćemo i mi – zaključio je Drago te rekao kako već sutra odlaze za Dubrovnik da još jednu prekrasnu lokaciju donesu u domove tisuće ljubitelja elektronske glazbe. 

19. travanj 2024 22:18