StoryEditorOCM
ĐiradaSLOBODAN ULAZ

Koncert povodom 50 godina glazbenog rada Dražena Habuša u Kneževoj palači

Piše Zadarski.hr
19. ožujka 2024. - 08:36

Glazbenik i glazbeni pedagog Dražen Habuš održat će koncert povodom pedesetogodišnjice glazbenog rada, u srijedu, 20. ožujka u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru, uz slobodan ulaz.

Profesor trube koji je odgojio niz generacija učenika u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru te u zadarskoj Glazbenoj školi Blagoje Bersa, gdje je i započeo svoj glazbeni put u klasi prof. Lucijana Lerge, diplomirao je 1989. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Stanka Selaka. Kao učenik i student trube, osvajao je prve i druge nagrade na međunarodnim i državnim natjecanjima. Jedan je od osnivača klape Dalmati iz Zagreba, s kojom je 1989. godine ostvario apsolutnu pobjedu na festivalu dalmatinskih klapa u Omišu - kao debitanti te nagrade publike i žirija.

Aktivan je i kao komorni (Splitski brass trio, ansambl Erato) i orkestralni glazbenik (orkestri HNK Split, Zagreb, Osijek, Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, Zadarski komorni orkestar). Godine 2011. nasljeđuje maestra Ljubu Stipišića na mjestu umjetničkog ravnatelja festivala Dječjih klapa u Zadru. Od 2015. do 2020. godine bio je dirigent Gradske glazbe Zadar, s kojom i dalje surađuje.

26. travanj 2024 23:13