StoryEditorOCM
ĐiradaFESTIVAL NA PAGU

Koncert violončelista Vlorenta Xhafaja u crkvi sv. Frane u Pagu

Piše Lucija Paunović
9. kolovoza 2022. - 10:55

PagArtfestival svoje 24. izdanje, nakon tradicionalnog recitala Lovre Pogorelića te uspješne pretpremijere predstave Iluzije, nastavio je koncertom violončelista Vlorenta Xhafaja koji je nastupio 8. kolovoza u crkvi sv. Frane u Pagu. Za publiku PagArtFestivala izveo je rijetko izvođeni, zahtjevni program- dvije suite za violončelo solo J. S. Bacha te izbor iz 12 Capriccia za violončelo solo u dodekafonskom stilu R. Matza.

Vlorent Xhafaj svirao je na svim kontinentima s toplim odjekom kritike i publike, a oduševljenja publike nije nedostajalo ni jučer. Ovo je bilo drugi puta da Xhafaj svira na PagArtFestivalu, a popunjena crkva sv. Frane govori o tome da ga je publika zapamtila kao izvrsnog violončelista kojeg rado slušaju.

U nastavku festivala očekuje se koncert orguljašice Ljerke Očić i oboista Branka Mihanovića 12. kolovoza s programom Musica affettuosa u zbornoj crkvi Marijinog uznesenja u Pagu te za sami kraj festivala koncert mladog glazbenika, gitarista Luke Lovrekovića, 17. kolovoza, u Starom Gradu Pagu.

02. svibanj 2024 09:54