StoryEditorOCM
ĐiradaMONOPLAY

Marin Lemić u sklopu festivala večeras predstavlja plesni solo BI-POLAR B(E)AR/E

Piše Zadarski.hr
25. kolovoza 2021. - 12:14

Drugi dan festivala suvremenog plesa Monoplay započeo je performansom u trajanju Roller autora Josipa Kresovića porijeklom iz Zadra koji živi i radi u Zagrebu. Autor izložbeni dio cijelog poda sv. Dominika prekriva papirom i ispunjava tragovima roler-pečata inače namijenjenog prekrivanju osobnih podataka na dokumentima osjetljive prirode. Istovremeno prikazuju se tri privatna dokumentarna filma upotpunjujući sliku ideje prikaza obrazaca obiteljske dinamike bolnog odrastanja.

Plesni dio prošao je u znaku slovenske plesne umjetnice Maše Knez Kagao i predstave Yaamaam, jer što je bilo, bilo je. Na znalački osvjetljenoj pozornici Maša je svoju autorsku predstavu izvela uz snažno odobravanje publike. Sjećanje na prošla iskustva umjetnica je razradila vrlo pažljivo, simpatično i otvoreno kroz afričku baštinu ritma i plesa s današnjim trendovima. Za kraj večeri Vedran Stošić Miočić Gumeni zabavio je svojim izborom glazbe goste festivala i pivovare Brlog.

image
monoplay 13
Zeljkokaravida

Večeras, u srijedu, 25. kolovoza s početkom u 19:30 biti će prikazani zanimljivi solo radovi studenata plesnog odjela Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu s kojim festival Monoplay godinama surađuje. To su: Margareta Sinković, Dora Pocedić i Ela Đimoti.

Nakon njih u 21 sat nastupa Zadranim dobro poznat plesni umjetnik Marin Lemić sa svojom najnovijom predstavom Bi-polar B(e)ar/e. Marin, porijeklom i z Zadra gdje je vrlo rado viđen, završio je plesnu akademiju u Amsterdamu, stekao veliko umjetničko iskustvo na europskim i hrvatskim pozornicama. Njegova predstava se bavi problematikom pronalaženja vlastite osobnosti u svijetu ispunjenim zadanim ponašanjem i poželjnim obrascima.

image
monoplay 13
Zeljkokaravida

Nakon razgovora nazvanim Monoplay forum s Mariom Županovićem, multimedijalna umjetnica Mia Martinović iz Zagreba uvesti će publiku u proces izrade monoprinta koji će biti prikazan na zidu, a također fizički zabilježen na papiru i kasnije poslužiti za izložbu koja će biti postavljena do kraja festivala u sv. Dominiku.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture RH, Grad Zadar, Zadarska županija, Turistička Zajednica grada Zadra i Zaklada Kultura nova. Partneri su Kazalište lutaka Zadar, Hrvatsko narodno kazalište Zadar i pivovara Brlog.

02. svibanj 2024 17:12