StoryEditorOCM
ĐiradaOMILJENI IZVOĐAČ

Matija Cvek večeras na Adventu: Hvala vam što se u Zadru osjećamo kao kod kuće

Piše Zadarski.hr
15. prosinca 2023. - 09:00

Na Adventu u Zadru večeras nastupa jedan od najomiljenijih izvođača novije generacije Matija Cvek, sa svojim bendom The Funkensteins. Nema manifestacije u Zadru, bilo da se radi o prošlim izdanjima Adventa, ljetnim manifestacijama, festivalima ulične hrane, čiji dio ovaj muzikalni Zagrepčanin nije bio.

Nakon početne faze karijere, u kojoj je nastupao u emisiji A strana, a bio je i prateći vokal Jacquesu Houdeku na Eurosongu, Cvek je počeo sa snimanjem autorskih pjesama. Suradnja s Eni Jurišić u pjesmi „Trebaš li me“ donijela mu je i prvo mjesto na HR Top 40 listi. Za najbolje vokalne izvedbe nagrađen je Cesaricom, Porinom, nagradama Zlatnog studija… Izvrsna pozivnica za večerašnju zabavu uz pozornicu i adventske kućice.

- Kao i svaki put, veselim se Zadru i veseloj publici. Hvala vam što se u Zadru osjećamo kao kod kuće i vjerujte da je naš entuzijazam postojan a energija sve jača, poručuje Cvek uoči dolaska.

Uz pratnju vrhunskih glazbenika okupljenih u The Funkensteins Cvek će i večeras izvesti svoje autorske pjesme "Ptice", "Visine" "Probudi se", "Drama", "Nasloni se", "Trebaš li me", ali i covere pjesama funk, pop i R&B izvođača poput Bruna Marsa, Stevieja Wondera, Dina Dvornika i Michaela Jacksona, koje često navodi kao svoje glazbene uzore.

Koncert na Trgu Petra Zoranića počinje u 21 sat.

 

27. travanj 2024 09:21