StoryEditorOCM
ĐiradaSLJEDEĆI TJEDAN

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija "Kakav odgoj želimo" na Sveučilištu u Zadru: poslušajte zanimljiva izlaganja

Piše Zadarski.hr
13. svibnja 2023. - 10:21

Odjel za pedagogiju i Centar "Stjepan Matičević" Sveučilišta u Zadru, u suorganizaciji sa Sveučilištem u Klaipedi (Litva), Katoličkim sveučilištem u Valenciji (Španjolska), Sveučilištem Frederick (Cipar), Sveučilištem primijenjenih znanosti u Tarnowu (Poljska), Agencijom za odgoj i obrazovanje i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organiziraju Međunarodnu znanstveno-stručnu konferenciju "Kakav odgoj želimo?", koja će se održati od 18. do 20. svibnja 2023. na Sveučilištu u Zadru.

Konferencija se bavi odgojem u širem smislu pa je namijenjena odgojiteljima, nastavnicima osnovnih i srednjih škola, stručnim suradnicima, ravnateljima, odgajateljima u učeničkim domovima, nastavnicima visokoobrazovnih ustanova, studentima preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija te stručnjacima kojima su odgoj i obrazovanje znanstveno-stručni interes, kao i široj javnosti.

Program konferencije sastavljen je od plenarnog dijela, rada u sekcijama, okruglog stola, radionica, panel diskusija i izložbe postera.

Plenarna izlaganja održat će, između ostalih, prof. dr. sc. Dijana Vican (Ne)ravnoteža društveno-kulturnih vrijednosti i odgoj i obrazovanje) i prof. dr. sc. Igor Radeka (O odgoju ili koja je svrha obrazovanja?)

Tematska područja konferencije su odgojne vrijednosti u nacionalnom, europskom te međunarodnom kontekstu, zatim znanje, solidarnost, identitet i odgovornost kao temeljne odgojne vrijednosti, ciljevi odgoja i obrazovanja i njihovo ostvarivanje, inovativni odgojni stilovi, metode i sredstva, odgojna dimenzija suvremenih medija itd.

Svečano otvaranje održat će se u četvrtak 18. svibnja s početkom u 9:30 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.

image

kakav odgoj zelimo?

Unizd/Slobodna Dalmacija
03. svibanj 2024 22:57