StoryEditorOCM
ĐiradaZADRANI, KOLIKO STE PAMETNI

Mensa traži "genijalce" koji imaju IQ iznad 131

Piše Ana Franić
22. svibnja 2018. - 19:05
adada

Hrvatska Mensa, udruga visoko inteligentnih osoba, u subotu 26. svibnja u Gimnaziji Vladimira Nazora organizira testiranje inteligencije za sve zainteresirane. Na testiranje mogu doći svi stariji od 14 godina, osim onih koji su u prošloj ili ovoj godini već pristupili testiranju.

- Zahvaljujući Zadarskoj županiji, prvih 40 prijavljenih srednjoškolaca besplatno će pristupiti testu inteligencije. Za sve ostale koji žele pristupiti testiranju cijena na mjestu održavanja iznosi 80 kuna po osobi, a za osobe koje su se registrirale on-line i platile unaprijed cijena je 70 kuna, kaže Mario Derossi, predsjednik podružnice Dalmacija Hrvatske Mense.

Testiranje se obavlja pod nadzorom ovlaštenog psihologa, neverbalnog je tipa i za pristup nije potrebno nikakvo predznanje niti je važna obrazovna, kulturna, socijalna ili spolna pripadnost. Sve upute za rješavanje testa daje psiholog prije početka testiranja. Rezultat testiranja je strogo tajan, zna ga samo psiholog koji ispravlja testove i kandidat, a test ima i međunarodno priznatu vrijednost.

- Uvjet za članstvo u Mensi je rezultat 131 IQ ili više, a ovo je najprecizniji test inteligencije ujedno i standardni test međunarodne Mense. Dođite na testiranje, zabavljajte se rješavajući zadatke i na taj način saznajte nešto više o sebi, poručuje predsjednik Derossi Zadranima.

Za testiranje se moguće prijaviti on-line na web-stranicama Hrvatske Mense, a prijave će se primati i na licu mjesta u subotu od 9:30 do 12 sati.

19. travanj 2024 08:07