StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU

Mini ciklus dokumentarnog filma u Kino Zoni ‘‘Prava cijena online poslova‘‘

Piše ZAdarski.hr
17. svibnja 2022. - 13:02

Mini ciklus dokumentarnog filma u Kino Zoni nastavlja se u srijedu s angažiranim naslovom ''Prava cijena online poslova'' čija priča otkriva stvarne troškove platformske gig ekonomije kroz živote radnika iz cijelog svijeta. Od dostave hrane do prijevoza, milijuni ljudi diljem svijeta pronalaze posao online.

Gig ekonomija danas vrijedi više od 5 bilijuna američkih dolara i svakodnevno globalno raste. Pa ipak, priče radnika koji stoje iza ove tehnološke revolucije uglavnom su zanemarene. Omamljeni obećanjem fleksibilnog radnog vremena, neovisnosti i kontrole nad vremenom i novcem, radnici iz cijelog svijeta pronašli su sasvim drugačiju stvarnost. Uvjeti rada su često nikakvi i opasni, plaća se mijenja bez prethodne najave, a radnici mogu biti otpušteni deaktivacijom aplikacije ili lošom ocjenom od strane korisnika.

Film iskusne dokumentaristice Shannon Walsh donosi njihove priče na svjetlo dana, a nakon same projekcije pridružit će nam se gosti sa Sveučilišta u Zadru, sociolog Pave Parunov sa Odjela za Sociologiju i ekonomist Ivica Zdrilić sa Odjela za Ekonomiju, koji će nam kroz moderirani razgovor pobliže dočarati gig ekonomiju u Hrvatskoj i svijetu.

Projekcija filma ''Prava cijena online poslova'' održat će se u Kazalištu lutaka Zadar u srijedu 18. svibnja s početkom od 19 h!

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:00 h).

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Za prisustvovanje projekciji nije potrebna COVID potvrda, ali zbog ograničenog broja sjedalica osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

24. travanj 2024 07:11