StoryEditorOCM
Đirada45 GODINA KARIJERE

Mladen Grdović kreće na veliku turneju pod nazivom "Evo mene moji ljudi“. Evo gdje će i kada nastupati...

Piše Zadarski.hr
15. srpnja 2024. - 18:38

Mladen Grdović u pripremama je za veliku jesensku turneju povodom proslave 45 godina svoje karijere koja je  obilježena nizom velikih hitova i suradnji s nekima od najvećih i najpopularnijih glazbenika s ovih područja.

Zadarski je glazbenik odradio prvi koncert u znak te obljetnice u svom rodnome gradu. Koncert je održan povodom Valentinova 10. veljače 2024. u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku te je nosio naziv "45 godina s vama“. Koncert se pretvorio u pravu feštu. Dvorana je bila puna te je publika pjevala, plesala i skandirala gotovo tri sata. Tomu je sigurno doprinio i široki spektar gostiju s hrvatske estrade koji su poznati po tome da su pravi zabavljači poput primjerice Emilije Kokić, Maje Šuput, Duška Lokina, Zlatka Pejakovića te mnogih drugih.

Grdović je na koncertu od Croatia Recordsa primio i “Posebno priznanje za 45 godina uspješne karijere“.

Sam start njegove karijere bio je u adolescentskoj dobi, imao je samo petnaestak godina kada je osnovao svoj prvi bend ‘Dalmati‘, s kojima je svirao u Crvenoj luci. Pjevali su obrade talijanskih kancona, svjetskih evergreena te naposljetku i rock hitove svjetski poznatih bendova poput Stonesa. 

Nakon toga sve ostalo postaje povijest i kroz svoju dugu i bogatu karijeru ostvaruje mnogobrojne uspjehe, velik broj hitova i suradnji. 

„Nisam se ja od tada previše promijenio. I dalje na glazbu ne gledam kao na posao, i dalje volim zapjevati ljudima, nagnati ih da zaborave svakodnevne teškoće i da pjevaju sa mnom...“ izjavio je Grdović o svojem startu i trenutnoj poziciji.

Brojne su ljubavne pjesme kao i one koje su posvećene moru, njegovoj voljenoj Dalmaciji i Zadru, na spisku njegovih najpoznatijih pjesama, a gotovo da nema proslave na kojoj se ne pjeva neka od njih. To su pjesme poput: "Nije u šoldima sve“, "Evo mene moji ljudi“, "Dalmatinac sam“, "Sve za ljubav“, "Tu je moj dom“, "Bolje živim nego ministar“.... 

Iako je i sam autor, Mladen u svojoj karijeri ima velik broj suradnji s poznatim autorima poput Đorđa Novkovića, Nenada Ninčevića, Stipice Kalogjere, Remija Kazinotija i drugima.

Osim toga Mladen Grdović imao je i niz uspješnih dueta s glazbenicima svih generacija poput Vinka Coce, Jasmina Stavrosa, Duška Lokina, Mate Bulića, Mejaša, Klape Maestral i mnogih drugih.

U nastavak turneje "Evo mene moji ljudi“ očekujemo odličan provod i još veću feštu, publiku iz cijele Hrvatske i šire te mnogobrojne goste iznenađenja koji su obilježili njegovu višedesetljetnu uspješnu karijeru pjevača čije su pjesme bile dio odrastanja mnogih generacija.

Poznati su i datumi te lokacije nadolazećih koncerata:

7.9. Osijek – Športska dvorana Zrinjevac

27.9. Rijeka – Dvorana Centar Zamet 

5.10. Split – Dvorana Gripe

9.11. Požega – Sportska dvorana Tomislav Pirc (Grabrik)

15.11. Karlovac – Sportska dvorana Rakovac

30.11. Čakovec – Sportska dvorana Graditeljske škole

Na posljetku, kao velika završnica turneje, u planu je i koncert u Areni Zagreb tijekom sljedeće godine. 

05. rujan 2024 01:35