StoryEditorOCM
ĐiradaGESTA NAJAVLJUJE

Na njihovom YT kanalu pogledajte novu igrano-dramsko-plesnu produkciju pod nazivom "Spomenar 20 godina Geste": "Svi ste pozvani na uživanje u plesu!"

Piše Zadarski.hr
25. prosinca 2021. - 10:07

Plesna udruga Gesta, 2021. godinu ispraća s čak tri dramsko-plesne produkcije.

S obzirom na slavljeničku godinu, radilo se punom parom i stoga su krajem lipnja u sklopu projekta "Kazalište na otvorenom" izveli dvije produkcije u dva dana. Sjajnu toplu i dirljivu priču "Muzikolog & ja" čiji je autor i koreograf umjetnička voditeljica Nena Jurišić, a režiju kao uvijek potpisala je Sanja Grgina,dok text već dugi niz godina potpisuje prof. Hrvoje Dukić.

U glavnim ulogama našli su se Dominik Karakašić (KLZ) i mladi Marko Trošelj koji već nekoliko godina za redom niže uspješne suradnje s Gestom koje su mu donijele zrelost i iskustvo i otvorile su mu vrata svijeta glume. Ovogodišnji je dobitnik i nagrade Nobi za glumu.

- S obzirom da smo mi plesna udruga koja kroz produkcije audicijski bira djecu za dramske dijelove, jako smo sretni da nakon Gestine radionice glume djeca dalje nastavljaju s glumu.. To nam i je cilj zaraziti ih umjetnošću! - komentirala je Jurišić.

Druga produkcija pod nazivom "Čarobna soba" izvedena je u suradnji sa Dramom plus i njenim umjetničkim voditeljem Vinkom Radovčićem koji potpisuje režiju, a autor predstave i koreograf je umjetnička voditeljica Geste. Predstava je bila isključivoplesna i to je prva cjelovečernja plesna predstava koju je Gesta izvela prije puno godina.

- Ovo je bio svojevrsni remake prve izvedbe,ovaj put sa puno više koreografije,djece plesača i potpuno drugačijom glazbu,ali po istom predlošku - rekla je Jurišić.

image
gesta nova
Zeljko Karavida

Danas, na sam Božić, Gesta najavljuje svoju novu igrano- dramsko-plesnu produkciju pod nazivom "Spomenar 20 godina Geste".

- S obzirom na dvadeset godina izabrala sam dvadeset koreografija od kojih sam osmislila potpuno novu priču. A, ta je priča, priča o Gesti. Glavne uloge igraju Ana Vidić (mama) i Elodi Paleka (kćer). Radnja se događa u dječjoj sobi u trenutku kada djevojčica poželi neku priču koju nije čula... Mama u tom trenutku pronalazi svoju spomenar i priča o plesu, ljubavi, prijateljstvu, odgoju i nezaboravnim uspomenama. Režiju potpisuje Sanja Grgina, tekst Hrvoje Dukić, a cijeli projekt je sniman u suradnji sa REC produkcijom - naglasila je Jurišić te istaknula kako je projekt stvaran puna četiri mjeseca realizacijski, ali pripreme su počele puno ranije.

- Projekt je bio potpomognut mnogim pokroviteljima, kojima se od srca zahvaljujemo jer zaista izuzetno je bilo zahtjevno u svim segmentima bez podrške i sa praznom publikom zbog epidemioloških mjera i brojnosti naše Geste,uživo izaći sa predstavom.

Snimku predstave premijerno možete pogledati samo danas u 17h na Youtube kanalu Plesna udruga Gesta - pozvala je sve sugrađane da uživaju u plesu mladih i talentiranih polaznika te poželjela sretan Božić svima. 

08. svibanj 2024 14:41